Oko

Cuketový moučník se zakysanou smetanou

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketový moučník se zakysanou smetanou budeme potřebovat:
3 vejce, 1 polévkové lžíce oleje, 300 g pískového cukru, 400 g najemno nastrouhané cukety, 1 prášek do pečiva, 350 g polohrubé mouky, rybízová marmeláda, 2 zakysané smetany, 2 tyčinky ledové kaštany, 1 vanilkový cukr, olej, mouka na plech

Postup přípravy: Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Poté pozvolna přidáváme nastrouhanou cuketu střídavě s moukou smíchanou s kypřícím práškem.

Takto připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut při teplotě 175 °C.

Necháme vychladnout a vychladlý cuketový moučník potřeme marmeládou.

V misce si promícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem, natřeme na marmeládu a nakonec moučník posypeme nahrubo postrouhanými ledovými kaštany.


Další články

Cuketa s mletým masem a bramborovou kaši.
Špagety Marinara uvaříme dle návodu.
Cuketová pizza bez mouky je rozprostřená na plech.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Polévka boršč od babičky, do každé porce přidáme trochu kysané smetany.
Cuketový moučník s tvarohem zdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Medova zálivka na salát z různých surovin.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketový moučník ozdobíme hoblinkami čokolády.
Lisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Pikantní cuketový salát necháme alespoň 3 hodiny odležet.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Špagety carbonara se smetanou podáváme posypané parmezánem a bazalkou.
Grilovaná pikantní medová žebra grilujeme na grilu.

Cuketový moučník se zakysanou smetanou přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů