Na přípravu jídla cuketový moučník se zakysanou smetanou budeme potřebovat:
3 vejce, 1 polévkové lžíce oleje, 300 g pískového cukru, 400 g najemno nastrouhané cukety, 1 prášek do pečiva, 350 g polohrubé mouky, rybízová marmeláda, 2 zakysané smetany, 2 tyčinky ledové kaštany, 1 vanilkový cukr, olej, mouka na plech
Postup přípravy: Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Poté pozvolna přidáváme nastrouhanou cuketu střídavě s moukou smíchanou s kypřícím práškem.
Takto připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut při teplotě 175 °C.
Necháme vychladnout a vychladlý cuketový moučník potřeme marmeládou.
V misce si promícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem, natřeme na marmeládu a nakonec moučník posypeme nahrubo postrouhanými ledovými kaštany.
Další články
Cuketa s mletým masem a bramborovou kaši.
Špagety Marinara uvaříme dle návodu.
Cuketová pizza bez mouky je rozprostřená na plech.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Polévka boršč od babičky, do každé porce přidáme trochu kysané smetany.
Cuketový moučník s tvarohem zdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Medova zálivka na salát z různých surovin.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketový moučník ozdobíme hoblinkami čokolády.
Lisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Pikantní cuketový salát necháme alespoň 3 hodiny odležet.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Špagety carbonara se smetanou podáváme posypané parmezánem a bazalkou.
Grilovaná pikantní medová žebra grilujeme na grilu.
Cuketový moučník se zakysanou smetanou přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.