Rozmanitá jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety v houfech hromadně zrají na záhonech v zahrádkách.
Na přípravu jídla podle receptu cuketové karbanátky s kabanosem budeme potřebovat:
cuketu, 5 stroužků česneku (pokud máte rádi česnek můžete česneku použít i více), 2 vejce, strouhanku, sůl, mletý černý pepř, 2 cibule, mouku, majoránku, kabanos.
Postup přípravy: Z oloupané cukety vydlabeme semeníky, cuketu pak pokrájíme na menší kousky posolí a necháme chvíli pustit vodu (tzv. vypotit).
Mezitím si oloupeme cibuli, česnek, kabanos a poté vše nahrubo pomeleme. Pro ochucení přidáme majoránku, mletý pepř a osolíme. Pokud je potřeba, dochutíme. Přidáme strouhanku a vejce a dobře promícháme (hmota, kterou takto získáme, musí být natolik hustá, aby se nám z ní dobře tvarovaly kuličky).
Z připravené hmoty vytvarované kuličky postupně obalujeme do mouky, vajíčka a strouhanky, mezi dlaněmi rozplácneme na placku a osmažíme v rozpáleném oleji.
Další články
Během přípravy se cuketové karbanátky s mletým masem doplní vajíčkem a zahustí strouhankou.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
Šťavnaté kedlubnové karbanátky připravíme z mletého masa, kedlubnu, vajec, mletého pepře, mleté papriky, majoránky, soli, namočené a vymačkané žemle a prolisovaného česneku.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Z nahrubo nastrouhané cukety připravené cuketové karbanátky osmažíme dozlatova a podáváme s chlebem a plnotučnou hořčicí.
Zapečená cuketa s parmezánem a smetanou.
Klasicky smažený patizon obalíme do klasického trojobalu.
Lahodné cuketové karbanátky se sýrem obalíme v mouce a osmažíme ze všech stran.
Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.
Připravené karbanátky z brokolice podáváme s vařenými brambory, zeleninou nebo i jen tak samotné.
Kořeněné cuketové karbanátky do trouby upečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.
Hotové špenátové karbanátky podáváme s dílky nakrájených rajčat.
Recept na cuketové karbanátky s kabanosem je zde s kuchařskou inspirací, připravíme si je, ochutnáme je a když zachutnají, nakonec i sníme.
Vaření a pečení je pro mne zábava i koníček.
Hotové smažené cuketové hranolky nejlépe chuťově doplní boma připravená bramborová kaše.
Na cuketové hranolky s parmezánem potřebujeme cuketu, parmezán, tymián, oregano, bazalku, česnek, mletý pepř a osolíme je.
Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame nejlépe s připraveným jogurtovým dipem.
Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel otevřeme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme zase něco smaženého k zakousnutí.
Cuketové karbanátky s kabanosem jsou snadno a rychle připravená pochoutka z cukety. Namísto klasických smažených karbanátků si dnes povíme o přípravě téhle cuketové varianty.