Oko

Cuketové karbanátky s kabanosem recept

Rozmanitá jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety v houfech hromadně zrají na záhonech v zahrádkách.

Na přípravu jídla podle receptu cuketové karbanátky s kabanosem budeme potřebovat:
cuketu, 5 stroužků česneku (pokud máte rádi česnek můžete česneku použít i více), 2 vejce, strouhanku, sůl, mletý černý pepř, 2 cibule, mouku, majoránku, kabanos.

Postup přípravy: Z oloupané cukety vydlabeme semeníky, cuketu pak pokrájíme na menší kousky posolí a necháme chvíli pustit vodu (tzv. vypotit).

Mezitím si oloupeme cibuli, česnek, kabanos a poté vše nahrubo pomeleme. Pro ochucení přidáme majoránku, mletý pepř a osolíme. Pokud je potřeba, dochutíme. Přidáme strouhanku a vejce a dobře promícháme (hmota, kterou takto získáme, musí být natolik hustá, aby se nám z ní dobře tvarovaly kuličky).

Z připravené hmoty vytvarované kuličky postupně obalujeme do mouky, vajíčka a strouhanky, mezi dlaněmi rozplácneme na placku a osmažíme v rozpáleném oleji.


Další články

Během přípravy se cuketové karbanátky s mletým masem doplní vajíčkem a zahustí strouhankou.

Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.

Šťavnaté kedlubnové karbanátky připravíme z mletého masa, kedlubnu, vajec, mletého pepře, mleté papriky, majoránky, soli, namočené a vymačkané žemle a prolisovaného česneku.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Z nahrubo nastrouhané cukety připravené cuketové karbanátky osmažíme dozlatova a podáváme s chlebem a plnotučnou hořčicí.

Zapečená cuketa s parmezánem a smetanou.

Klasicky smažený patizon obalíme do klasického trojobalu.

Lahodné cuketové karbanátky se sýrem obalíme v mouce a osmažíme ze všech stran.

Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.

Připravené karbanátky z brokolice podáváme s vařenými brambory, zeleninou nebo i jen tak samotné.

Kořeněné cuketové karbanátky do trouby upečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.

Hotové špenátové karbanátky podáváme s dílky nakrájených rajčat.

Recept na cuketové karbanátky s kabanosem je zde s kuchařskou inspirací, připravíme si je, ochutnáme je a když zachutnají, nakonec i sníme.

Vaření a pečení je pro mne zábava i koníček.

Hotové smažené cuketové hranolky nejlépe chuťově doplní boma připravená bramborová kaše.

Na cuketové hranolky s parmezánem potřebujeme cuketu, parmezán, tymián, oregano, bazalku, česnek, mletý pepř a osolíme je.

Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame nejlépe s připraveným jogurtovým dipem.

Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel otevřeme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme zase něco smaženého k zakousnutí.

Cuketové karbanátky s kabanosem jsou snadno a rychle připravená pochoutka z cukety. Namísto klasických smažených karbanátků si dnes povíme o přípravě téhle cuketové varianty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů