Pár receptů na přípravu jídel z cukety přichází a inspiruje.
Na přípravu jídla podle receptu cuketová sekaná se sýrem budeme potřebovat: 1 kilogram mletého masa (mix), 150 gramů strouhané cukety (vypocené), 150 gramů strouhaného sýra, 100 gramů na kostičky nakrájené slaniny, 2 vejce, 1 cibuli nakrájenou na kostičky, mletý pepř, sůl, strouhanku na zahuštění.
Postup přípravy: Cuketu oloupeme, nastrouháme, posolíme a necháme cca 30 minut "vypotit". Poté nastrouhanou cuketu vymačkáme a přidáme ji k mletému masu.
Poté přidáme ostatní suroviny, dochutíme a vytvarujeme šišky, které zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče, podlijeme 100 ml vody a 40 minut pečeme v troubě, poté odstraníme alobal a cuketovou sekanou dopečeme.
Další články
Z jižní polokoule pocházející novozélandský špenát je poléhavá jednoletá rostlina nalézající využití v kuchyni.
Sametově hladká gulášová polévka s mletým masem doplní nejlépe domácí vdolky nebo také na krajíce nakrájený chléb.
Během přípravy se sekaná s cuketou doplní mletým masem, strouhankou, peče, až se na povrchu začne vytvářet kůrka, nakrájí a podává.
V sáčku uvařená bůčková sekaná se dochutí vegetou, solí a mletým pepřem.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.
Na talíři se domácí gulášová polévka podává ještě zatepla zahuštěná moukou rozmíchanou v malém množství vody a důkladně povařená s dobře chutnajícím rohlíkem nebo krajícem chleba, který ji doplní jako příloha hodná tohoto jídla.
V oleji smažené cuketové karbanátky s mletým masem obalujeme ve strouhance a pak připravujeme osmažením. Podávají se samostatně nebo s vařenými brambory jako přílohou.
Patrně nejtypičtější rysy bramboráků s masovou směsí jsou šťavnatá chuť, pružnost a česnekové aroma. Sahá svými kořeny do teplé kuchyně z důkladně osmažené pánvičky.
Klasické francouzské brambory se sýrem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme je a pro lepší chuť do nich můžeme přidat mrkev, hrášek a petrželovou nať.
Po připravení do pekáče se zapečené brambory s mletým masem přikryjí, upečou a dopečou v odkrytém stavu.
Dozlatova upečená domácí sekaná s cuketou se nechá vychladnout a vychladlou ji podáváme s bramborem, krající chleba, nebo ji můžeme jíst i samotnou.
Na malé kousky natrhaná cuketová omeleta se zalije vejci rozmíchanými s kořením a nastrouhaným uzeným sýrem.
Protože bývá mnohdy cuketová sekaná tak trochu fádní varianta, nabízí se přijít s receptem na přípravu její varianty se sýrem.
Jako řada receptů z cukety obohatila jídla české kuchyně.
Jako hlavní jídlo má pokrm cuketová sekaná s mletým masem něco do sebe,je to dobré a vkusně jídlo.
Cukety jsou na letních záhoncích zelenou nebo žlutou zeleninovou princeznou.
Na domácí chleba z cukety potřebujeme cuketu, kefír, mouku, česnek, nastrouhaný sýr, sušená rajčata a rozmarýn, sýr a tykvová semínka na posypání.
Z ve slupce nastrouhané cukety, mouky, vajec, strouhanky, pepře, česneku a majoránky připravený domácí cuketový bramborák se natrhá a sní.
Dnes si budeme povídat o cuketové sekané se sýrem a jejím podávání. Kdo by neznal cuketovou sekanou, víte ale, proč se jí tak říká.