Oko

Cuketová roláda se sýrem a šunkou recept

Když cukety v létě zrají, soubor receptů pro přípravu jídel z cukety se mohou hodit.

Na přípravu jídla podle receptu cuketová roláda se sýrem a šunkou budeme potřebovat: Množství na 2 porce: 500 gramů cukety (ze které odstraníme semínka), 2 lžíce polohrubé mouky, 3 vejce, 300 gramů sýru čedar, 1 stroužek česneku, 2 lžíce čerstvého kopru, 200 gramů šunky, olivový olej, sůl, mletý pepř.

Postup přípravy: Z cukety odstraníme semínka a pokud nemáme mladé cukety, z cukety oloupeme slupku.

Cuketu a sýr čedar nastrouháme, česnek prolisujeme, kopr nasekáme nadrobno.

Cuketu v cedníku osolíme a necháme zhruba 20 minut pustit šťávu. Následně z cukety poštěnou šťávu ještě důkladně vymačkáme.

Smícháme cuketu, vaječné žloutky, polohrubou mouku, česnek, kopr, polovinu nastrouhaného sýra čedar a opepříme mletým pepřem. Do směsi opatrně obracením vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z vaječných bílků.

Pečicí papír na plechu potřeme olejem a rozetřeme na něj směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 25 minut a troubu nevypínáme.

Upečený plát necháme chvilku vychladnout a jakmile půjde rolovat, poklademe na něj plátky šunky, posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra čedar a srolujeme.

Nakonec cuketovou roládu se sýrem a šunkou ještě dopečeme asi 10 minut dozlatova. Během této doby se v ní sýr krásně rozpustí.


Další články

Pojem aloha zosobňuje principy havajské kultury.

Pravděpodobně nejtypičtější rysy pokrmu hrníčková cuketová nádivka sahají svými kořeny do teplé pečené kuchyně.

Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Na talíři se tiramisu roláda s mascarpone podává doplněná zbytkem krému, posypená kakaem a dobře vychlazená z lednice.

Během přípravy se cuketová nádivka upeče spolu s naporcovaným kuřetem.

Klasická bůčková roláda provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvedne náladu. Srolujeme ji, necháme vypéct kůrku, dáme vychladnout a podáváme je se sterilovanými okurkami, červenou řepou nebo jinou zeleninou.

V troubě pečený cuketový nákyp se sýrem připravujeme zvolna.

Dobře upečená cuketová nádivka se sýrem se po vychladnutí stává zlatým hřebem pohoštění při posezení s přáteli.

Šťavnatá a slaďoučká šlehačková roláda se upeče, stočí, nechá vychladnout, opět rozvine, namaže šlhačkovou náplní, opět svine a dá vychladit do chladničky.

Po dopečení se špenátová roláda potře náplní, sroluje a vloží přes noc do ledničky ztuhnout.

Podle chuti ochucená zelňačka s uzeným masem se nakonec dochutí na kostičky nakrájenými brambory a můžeme je podávat.

Když na zahradních záhoncích v létě zrají cukety, recept na přípravu cuketové rolády se sýrem a šunkou přijde vhod.

Cuketová roláda v našem jídelníčku pevně zapustila kořeny, nakrájejme cuketu, připravme si nádivku a pak už zbývá jen ji ochutnat.

Jako hlavní jídlo má pokrm cuketová nádivka s uzeninou něco do sebe a vhodně ji na talíři při podávání může doplnit sterilovaná zelenina nebo zaleninový salát.

Cuketová roláda se sýrem a šunkou se sroluje a dá ztuhnout do lednice. Na česneku při přípravě rozhodně nešetřím.

Na cuketovou roládu potřebujeme cuketu, smetanu ke šlehání, vejce, šunku, tvrdý sýr, česnek, polohrubou mouku, zakysanou smetanu nebo tvaroh, pomazánkové bez příchuti nebo lučinu, bylinky, mletý pepř na opepření a špetku soli na dosolení.

Z cukety, vejce, polohrubé mouky, oleje, cukru, kypřícího prášku a mleté skořice připravená hrnková cuketová nádivka se podává samotná nebo s uvařenými brambory a zeleninovým salátem.

Dnes si budeme povídat o přípravě cuketové rolády se sýrem a šunkou a jejím podávání při venkovním letním posezení v zeleni kvetoucí zahrady.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů