Oko

Cuketová roláda s mozzarellou a ricottou recept

Když zrají cukety, soubor receptů na přípravu jídel z cukety se může hodit.

Na přípravu jídla podle receptu cuketová roláda s mozzarellou a ricottou budeme potřebovat: 2 menší cukety, 1 kelímek ricotty, 125 gramů mozzarally, 1 lžíci provensálských bylinek (tymián, rozmarýn, česnek, oregáno), cca 1/2 lžičky soli, 500 gramů kuřecího masa, lžičku másla na vymazání pekáče, 250 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy: Cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce, ochutnáme a škrabkou podélně nakrájíme na pásky.

Poté si připravíme náplň - do misky nastrouháme na jemno mozzarellu, přidáme ricottu, sůl a bylinky.

Kuřecí prsa nakrájíme na drobounké kousky a také přidáme do misky. Vše důkladně promícháme, aby vznikla homogenní směs.

Poté na podložce poskládáme pásky cukety do čtverce. Náplň si rozdělíme na 5 dílů. Odebereme 1 díl náplně a umístíme příčně na jednu stranu čtverce. Poté roládku stočíme a umístíme do máslem vymazaného pekáčku. Takto postupujeme, až spotřebujeme všechnu cuketu i náplň. Vznikne mám tak 5 cuketových rolád.

Cuketové rolády v pekáči zalijeme smetanou ke šlehání, přiklopíme víkem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C na cca 1 a 1/4 hodiny.


Další články

Visutý most Halogaland spojuje severní oblasti Norska s jihozápadem Švédska a Dánskem.

Po dopečení se špenátová roláda potře náplní, sroluje a vloží přes noc do ledničky ztuhnout.

Podle chuti ochucená zelňačka s uzeným masem se nakonec dochutí na kostičky nakrájenými brambory a můžeme je podávat.

V troubě pečený cuketový nákyp se sýrem připravujeme zvolna.

Patrně nejtypičtější rysy pokrmu špenát s kuřecím masem sahají svými kořeny do teplé pečené kuchyně.

Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.

Na talíři se tiramisu roláda s mascarpone podává doplněná zbytkem krému, posypená kakaem a dobře vychlazená z lednice.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Šťavnatá a slaďoučká šlehačková roláda se upeče, stočí, nechá vychladnout, opět rozvine, namaže šlhačkovou náplní, opět svine a dá vychladit do chladničky.

Klasická bůčková roláda provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvedne náladu. Srolujeme ji, necháme vypéct kůrku, dáme vychladnout a podáváme je se sterilovanými okurkami, červenou řepou nebo jinou zeleninou.

Během přípravy se cuketová nádivka upeče spolu s naporcovaným kuřetem.

Dobře gratinované brambory s kuřecím masem získají zlatavou kůrčičku a po vychladnutí se stávají zlatým hřebem pohoštění při posezení s přáteli.

V neděli jsou obvyklé placky příliš "sprostou" variantou, chce to prostě něco s masem, recept na přípravu cuketové rolády s mozzarellou a ricottou pak přijde vhod.

Cuketová roláda se jako celá řada dalších jídel z cukety v našem jídelníčku již pevně zahnízdila, pojďme si nakrájet cuketu, připravme si z ní roládu a pak už zbývá jen ji ochutnat.

Jako hlavní jídlo má pokrm cuketová roláda s kuřecím masem něco do sebe a vhodně ji na talíři při podávání může doplnit sterilovaná zelenina nebo zeleninový salát.

Cuketová roláda s mozzarellou a ricottou se sroluje a upeče. Je to výborná svačina či večeře.

Na cuketovou roládu potřebujeme cuketu, smetanu ke šlehání, vejce, šunku, tvrdý sýr, česnek, polohrubou mouku, zakysanou smetanu nebo tvaroh, pomazánkové bez příchuti nebo lučinu, bylinky, mletý pepř na opepření a špetku soli na dosolení.

Z cukety, vejce, cukru, polohrubé mouky, oleje, kypřícího prášku a mleté skořice připravená hrnková cuketová nádivka se podává samotná nebo sezeleninovým salátem a uvařenými brambory.

Dnes si budeme povídat o cuketové roládě s mozzarellou a ricottou a jejím podávání při venkovním letním posezení na zelené zahradě.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů