Na přípravu jídla cuketové polévka s parmazánem budeme potřebovat:
1 kg cukety, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 750 ml drůbežího vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce zakysané smetany, 50 g parmazánu, mletý pepř, sůl
Postup přípravy: Na kousky nakrájenou cuketu přidáme do hrnce s rozpáleným olejem a za stálého míchání opékáme. Na poslední půlminutu přidáme i nasekaný česnek. Zalijeme vývarem a asi 15 minut dusíme, až cuketa změkne. Poté rozmixujeme, přilijeme smetanu a zakysanou smetanu a vmícháme nastrouhaný sýr parmazán. Ještě jednou prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme s čerstvým pečivem nebo křupavými krutony.
Další články
Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Japonský samuraj byl příslušník vojenské šlechty.
Italská cuketová polévka je zjemněná smetanou.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Bramborová polévka se zeleninou do níž zašleháme smetanu se žloutkem.
Cuketová polévka s rajčaty ke které se hodí italský chléb nebo bageta.
Špagety se špenátem a slaninou opraženou.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Domácí výroba tofu recept na přípravu.
Cuketové polévka s parmazánem přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.