Když cukety v létě zrají, výběr receptů pro přípravu jídel z cukety se hodí.
Na přípravu jídla podle receptu cuketová nádivka se sýrem, anglickou slaninou a žampiony budeme potřebovat: 1 větší cuketu, 150 gramů nastrouhaného tvrdého sýra, 100 gramů uzené anglické slaniny, 7 žampionů, 3 vejce, 3-4 stroužky česneku, 1 cibuli, mletý pepř, sůl, olej na vymazání, mouku na vysypání zapékací nádoby.
Postup přípravy: Cuketu a sýr nastrouháme.
Anglickou slaninu a žampióny nadrobno nakrájíme.
Cibuli nadrobno pokrájíme.
Vše smícháme dohromady, přidáme utřený česnek, vejce, osolíme a opepříme.
Zapékací nádobu vymažeme olejem a vysypeme moukou.
Nádivkovou směs vložíme do zapékací nádoby a dáme péct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C na zhruba 15 minut do doby, až nádivka získá na povrchu zlatavou barvu.
Celkový čas přípravy cuketové nádivky se sýrem, anglickou slaninou a žampiony zabere zhruba hodinu času.
Další články
Žlutí kanárci pomáhali hlídat bezpečnost v dolech až do nástupu elektronických detektorů.
Během přípravy se cuketová nádivka upeče spolu s naporcovaným kuřetem.
Šťavnatá fazolová polévka s uzeným masem se uvaří, zahustí trochou mouky s vodou, přidáme do ní nadrobno pokrájenou feferonku a ještě chvíli povaříme, aby se chutě navzájem spojily.
V troubě pečený cuketový nákyp se sýrem připravujeme zvolna.
Na talíři se francouzské brambory s uzeným masem podávají doplněné kyselou okurkou, pořípadě s tatarkou.
Podle chuti ochucená zelňačka s uzeným masem se nakonec dochutí na kostičky nakrájenými brambory a můžeme je podávat.
Po dopečení se kuře na paprice s rýží podává s výpekem.
Klasické kuře pečené na medu provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvedne náladu. Podáváme jej s bramborovou kaší nebo chlebem.
Pravděpodobně nejtypičtější rysy pokrmu hrníčková cuketová nádivka sahají svými kořeny do teplé pečené kuchyně.
Dobře upečená cuketová nádivka se sýrem se po vychladnutí stává zlatým hřebem pohoštění při posezení s přáteli.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Když na zahradních záhoncích v horkém létě dozrávají cukety, přijde vhod recept na přípravu cuketové nádivky se sýrem, anglickou slaninou a žampiony.
Cuketová nádivka se sýrem v našem jídelníčku zapustila již pevně kořeny, nakrájejme cuketu, připravme si nádivku a pak už zbývá jen ji ochutnat.
Z cukety, vejce, polohrubé mouky, oleje, cukru, mleté skořice a kypřícího prášku připravená hrnková cuketová nádivka se podává samotná nebo s uvařenými brambory a zeleninovým salátem.
Cuketová nádivka se sýrem, anglickou slaninou a žampiony získá během pečení příjemnou chuť.
Jako hlavní jídlo má pokrm cuketová nádivka se sýrem, česnekem a špaldovou moukou něco do sebe a vhodně ji na talíři při podávání může doplnit sterilované zelenina nebo zaleninový salát.
Větší cukety je lepší oloupat, menší cukety se dají využít i neoloupané. A na česneku rozhodně nešetřím.
Na cuketové kari kuře potřebujeme cuketu, kuře, sůl, kari koření, rajče, česnek, máslo nebo olej, mletý pepř na opepření a špetku soli na dosolení kari kuřete.
Dnes si budeme vyprávět o přípravě cuketové nádivky se sýrem, anglickou slaninou a žampiony hodící se k podávání během venkovního letního stolování na zeleni v kvetoucí letní zahradě.