Na přípravu jídla kuře pečené na medu budeme potřebovat:
1 kuře, 3 polévkové lžíce medu (nejlépe tmavý lesní), 1 balíček gyros směs nebo grilovací koření, 3 stroužky česneku, 6 polévkové lžíce kečupu, 3 polévkové lžíce oleje, 1 dcl vody
Postup přípravy:
Kuře rozkrojíme v prsou a naložíme na cca 3 hodiny do marinády, kterou si předem připravíme smícháním ostatních surovin. Poté kuře vložíme do pekáče a pečeme cca 40 minut přiklopené v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C a pak, aby kuře získalo kůrčičku, ještě pár minutek odklopené.
Kuře pečené na medu podáváme s bramborovou kaší, chlebem nebo jinou vhodnou přílohou.
Další články
Žebra na medu dáme péct.
Čmeláčí med vystačí pouze pro jejich vlastní potřebu.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Kuře tikka masala si každý týden objedná v restauracích více než tři sta tisíc Angličanů.
Kostkový cukr je dnes již na celém světě samozřejmostí.
Medové sušenky pečeme, až začnou jejich okraje hnědnout.
Mléko se konzumuje nejvíce kravské.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Medové placky potřeme marmeládou.
Vlašské ořechy obsahují tuky a přesto prospívají zdraví.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví