Oko

Cuketa na smetaně

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketa na smetaně budeme potřebovat:
1,2-1,5 kg cukety, 1 velká cibule, 2 špekáčky, lžíce sádla nebo oleje, 2 dcl smetany, mletá sladká paprika, vrchovatá lžíce hladké mouky, majoránka, sůl

Postup přípravy: Cibuli nakrájíme na kostičky, opražíme na rozpáleném sádle nebo oleji. Přidáme na kostičky nakrájené špekáčky, mletou sladkou papriku a osmahneme. Poté přidáme na kostky nakrájenou cuketu a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme smetanu s rozmíchanou lžicí mouky a ještě chvíli povaříme. Ochutíme solí a majoránkou. Podáváme s chlebem nebo pečivem.


Další články

Zapečené cukety s nivou a brambory.
Sladké dýňové zelí zahustěte hladkou moukou.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Cuketové karbanátky osmažíme dozlatova.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Bramboráky ze syrových brambor ke kterým můžeme přidat škvarky.
Ženšen korejský považují lidé za elixír.
Cuketa plněná žampiony kterou posypeme strouhaným sýrem.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Jogurt vzniká kysáním mléka.

Cuketa na smetaně přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů