Na přípravu jídla bramborovo-cuketový nákyp budeme potřebovat:
jednu celou a polovinu velké cukety, 1 kg brambor, 1 dcl smetany, 3 vajíčka, muškátový oříšek, sůl, zelený pepř, 10-15 dkg tvrdého sýru
Postup přípravy: Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubo, osolíme, opepříme zeleným mletým pepřem a přidáme trošku nastrouhaného muškátového oříšku. Přidáme polovinu nastrouhaného tvrdého sýra, promícháme, přidáme 3 vaječné žloutky a 1 dcl smetany.
Z vaječných bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do připravované směsi, kterou navrstvíme do olejem potřené a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 150-170 °C, ve které nákyp přibližně 40 minut pečeme.
Další články
Cuketová nádivka se sýrem, rajčaty a paprikami.
Cuketa s mletým masem chutná s bramborovou kaši.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Cuketový nákyp pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Těstoviny s kozím sýrem kterým je posypeme.
Cuketový nákyp s mletým masem pečeme dozlatova.
Japonský samuraj byl příslušník tradiční vojenské šlechty.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Cuketový nákyp se sýrem zvolna zapečeme.
Patizon plněný mletým masem, přidáme sýr.
Pečené brambory v troubě podáváme se sklenicí mléka.
Špenátový závin podáváme teplý.
Bramborovo-cuketový nákyp přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.