Na přípravu jídla bramboráky z cukety budeme potřebovat:
500 g cukety, 2 vejce, 2 větší karotky, 1 lžíce vegety, špetka mletého pepře, 250 g hladké nebo rýžové mouky, 100 ml mléka, 100 g cherry rajčátek, 1 zelený salát, olej na smažení, špetka mletého muškátového květu, 2 stroužky česneku, 1 menší cibule, 1 lžička soli
Postup přípravy: Omytou cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli stát, aby pustila vodu. Karotku očistíme a nastrouháme najemno. Oloupenou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Slijeme vodu z cukety. Karotku, česnek a cibuli přidáme společně s vejci, mlékem a hladkou mouku k cuketě. Ochutíme vegetou, solí, mletým pepřem a muškátovým květem. Vše důkladně promícháme. Z hustého cuketového těsta vytváříme bramboráčky, které pečeme v pánvi na rozpáleném oleji cca 5 minut z každé strany. Hotové placičky klademe na papírový ubrousek, abychom se zbavily přebytečného oleje.
Bramboráky z cukety podáváme ještě teplé a ozdobíme je cherry rajčátky a salátem. Můžeme podávat i jako přílohu k masu.
Další články
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Bramboráky s masovou směsí překryjeme druhým bramborákem.
Velbloud potravu přežvykuje.
Medové řezy ozdobíme čokoládovou polevou.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Sladké dýňové zelí zahustěte hladkou moukou.
Cuketové karbanátky osmažíme dozlatova.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Kukuřice roste ve více zemích než jakákoli jiná plodina.
Cuketová nádivka s brambory.
Bramboráky ze syrových brambor ke kterým můžeme přidat škvarky.
Bramboráky z cukety přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.