Když zrají cukety, několik receptů na přípravu jídel z cukety se může hodit.
Na přípravu jídla podle receptu boloňská směs zapečená v cuketě budeme potřebovat: 350 gramů mletého hovězího masa, 200 gramů sterilovaných rajčat, cibuli, olivový olej, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, snítek bazalky, cuketu, sůl.
Postup přípravy: Příprava boloňské směsi: V pánvi osmahneme na rozpáleném oleji do zlatova nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme mleté maso, osolíme podle chuti a dusíme zhruba 15 minut. Poté přidáme sterilovaná rajčata a ještě chvíli podusíme.
Nakonec do boloňské směsi přidáme česnek a nakrájenou bazalku.
Příprava cukety: Oloupeme cuketu, rozkrojíme ji na poloviny, vydlabeme a naplníme boloňskou směsí.
Poté boloňskou směsí naplněné cukety poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je zhruba 40 minut.
Příprava pokrmu boloňská směs zapečená v cuketě zabere zhruba hodinu času.
Další články
Výrobní závod cukrovar vyrábí z cukrové řepy cukr.
Na malé kousky pokrájená zapečená cuketa se naplní připravenou směsí a na plechu upeče v dobře vyhřáté troubě.
Křupavé gratinované brambory s kuřecím masem upečeme a na posledních deset minut pečení je odkryjeme, aby získaly krásně zlatavou a křupavou kůrčičku.
V troubě pečená cuketová směs se připravuje pozvolným pečením.
Patrně nejtypičtější rysy pokrmu zapečená brokolice jsou šťavnatá chuť a sýrová pružnost sahající svými kořeny do teplé kuchyně z vyhřáté trouby.
Dobře podušená masová směs na špagety, které při podávání nakonec posypeme strouhaným tvrdým sýrem.
Omáčkou ochucené boloňské špagety z konzervovoných rajčat a mletého masa se nakonec dochutí bylinkami.
Na talíři se cuketa zapečená s nivou podává ještě teplá a doplněná vařenými brambory a dobře chutnajícím zeleninovým salátem, který ji doplní jako příloha hodná tohoto jídla.
Po dopečení se špenátová roláda potře náplní, sroluje a vloží přes noc do ledničky ztuhnout.
Klasické brambory s tvarohem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvedne náladu. Polijeme je máslem, posypeme bylinkami a podáváme s mlékem.
Během přípravy se cuketová nádivka upeče spolu s naporcovaným kuřetem.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.
Protože obvykle bývá boloňská směs poněkud chudší variantou, nabízí se přijít s něčím lepším a chuťově promyšlenějším, recept na přípravu boloňské směsi zapečené v cuketě pak přijde vhod.
Jako celá řada dalších jídel z cukety také boloňská směs zapečená v cuketě v našem jídelníčku již zapustila pevně vrostlé kořínky.
Jako hlavní jídlo má pokrm cuketové kroužky s opečenými brambory něco do sebe a vhodně ho na talíři při podávání upravíme.
Je to velmi jednoduchý a chutný oběd pro příznivce zeleninových jídel.
Z hladké mouky, bramborové moučky, cukru, kakaa, másla, vaječného žloutku a skořice připravené kakaové kroužky se slepí zavařeninou, polijí čokoládovou polevou a o Vánocích podávají samotné nebo společně s dalšími druhy cukroví.
Na cuketovou roládu potřebujeme cuketu, smetanu ke šlehání, vejce, šunku, tvrdý sýr, česnek, polohrubou mouku, zakysanou smetanu nebo tvaroh, pomazánkové bez příchuti nebo lučinu, bylinky, mletý pepř na opepření a špetku soli na dosolení.
Dnes si budeme povídat o boloňské směsi zapečené v cuketě a její podávání nejlépe při posezení na svěžím letním vzduchu v prostředí kvetoucí zelené zahrady.