Oko

Kynuté višňové buchty

Buchty.

Na přípravu jídla kynuté višňové buchty budeme potřebovat:
500 g mouky, mléko, kvasnice, 50 g cukru, kůru z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 2 vajíčka, 250 ml mléka, 1 žloutek ze slepicího vejce, špetku soli, 200 g měkkého másla, máslo a cukr na formu
Náplň: 200 g višní, 250 g tvarohu, 1 žloutek ze slepicího vejce, 20 g cukru, 2 vanilkové cukry, 50 g másla na potření

Postup přípravy:
Kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mléka s rozpuštěným cukrem a necháme nakynout. Kvásek přilijeme do misky s moukou, přidáme špetku soli, citronovou kůru, žloutky, vanilkový cukr, vychladlé rozpuštěné máslo a vypracujeme do hladkého těsta, které přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout.

Náplň: Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, vanilkovým cukrem a zbylou citronovou kůrou. Zapékací mísu vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme cukrem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme na 16 čtverečků. Na každý čtvereček těsta položíme trošku náplně a několik vypeckovaných višní. Okraje těsta slepíme a zformujeme buchty, které vkládáme do zapékací mísy, každou potřeme trochou rozpuštěného másla a necháme ještě asi 30 minut kynout. Poté buchty vložíme do trouby vyhřáté na 180 ° C, ve které je pečeme asi 25 minut. Hotové buchty posypeme moučkovým cukrem nebo je podáváme s pudinkem jako na dukátové buchtičky.


Další články

Čmeláčí med se nevyplatí sbírat.
Kolumbovo vejce označuje problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje důvtip.
Buchty s tvarohem na plech necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Mléko se konzumuje nejvíce kravské.
Buchty ze sušeného droždí necháme vychladnout a poté pocukrujeme.
Buchta s kokosem pečená dozlatova.
Jak dlouho vařit křepelčí vejce, 1,5-5 minut.
Kostkový cukr je již dnes na celém světě samozřejmost.
Buchty z borůvek necháme vykynout.
Cuketová pizza připravená bez mouky se sýrem.
Sůl je minerál v podobě krystalů.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Kustovnice čínská goji jsou červené podlouhlé bobule.
Zásadité potraviny aneb jak nezkysnout z potravy.

Kynuté višňové buchty jsou recept na jídlo, které naplní kuchyni radostí ze své chutě.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů