Oko

Křepelky s tymiánovou nádivkou

Recepty na jídla z křepelky.

Na přípravu jídla křepelky s tymiánovou nádivkou budeme potřebovat:
2 křepelky, 2 dl kuřecího vývaru, 50 g másla, 1 rohlík, 1 vejce, sůl, mletý pepř, tymián, muškátový oříšek

Postup přípravy:
Křepelky posolíme a naplníme směsí (nádivkou), kterou si předem připravíme z na kostičky nakrájeného rohlíku smíchaným s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a malým otvorem plníme do křepelčích břišních dutin.

Konce křepelčích stehen svážeme. Křepelky na trošce másla ze všech stran zprudka opečeme a přendáme po opečení do malého pekáče. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejprve pod pokličkou, až jsou křepelky krásně měkké (cca 60 minut). Cca 15 minut před koncem pečení odkryjeme a přeléváme v krátkých intervalech výpekem, aby křepelky získaly zlatavou barvu.

Křepelky s tymiánovou nádivkou podáváme s na různé způsoby upravovanými brambory.


Další články

Robi maso je zdroj kvalitních rostlinných bílkovin.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém s řešením zdánlivě snadným, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Čmeláčí med vystačí pouze pro jejich vlastní potřebu.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Křepelky s játrovou nádivkou podáváme s brambory.
Liči je tropické jahodově červené ovoce.
Domácí výroba tofu na které existují stovky receptů.
Třešně a višně

Křepelky s tymiánovou nádivkou je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí z vůně a chuti.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů