Oko

Výtečná cuketová buchta

Jídla z cukety

Na přípravu jídla výtečná cuketová buchta budeme potřebovat:
1 cuketa, 350 g polohrubé mouky, 2 vejce, 300 g cukru, 2 lžíce oleje, prášek do pečiva, vanilkový cukr

Postup přípravy: Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Vmícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a olej. V jiné nádobě si vyšleháme do pěny vejce s cukrem. Obě hmoty spolu důkladně promícháme. Vzniklou směs necháme vytéct (proto výtečná buchta) do pekáče vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Vložíme do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečeme, až je výtečná buchta hotová. Pro lepší chuť si buchtu můžeme ještě vylepšit citronovou nebo čokoládovou polevou, čímž získáme buchtu vskutku výtečnou.


Další články

Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Patizonový guláš dochutíme.
Sterilovaná cuketa nebo patizon pod maso při přípravě jídel.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Olivový olej panenský je součástí středomořské kuchyně.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Země bez lidí, co by se stalo?

Výtečná cuketová buchta přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů