Na přípravu jídla výtečná cuketová buchta budeme potřebovat:
1 cuketa, 350 g polohrubé mouky, 2 vejce, 300 g cukru, 2 lžíce oleje, prášek do pečiva, vanilkový cukr
Postup přípravy: Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Vmícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a olej. V jiné nádobě si vyšleháme do pěny vejce s cukrem. Obě hmoty spolu důkladně promícháme. Vzniklou směs necháme vytéct (proto výtečná buchta) do pekáče vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Vložíme do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečeme, až je výtečná buchta hotová. Pro lepší chuť si buchtu můžeme ještě vylepšit citronovou nebo čokoládovou polevou, čímž získáme buchtu vskutku výtečnou.
Další články
Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Patizonový guláš dochutíme.
Sterilovaná cuketa nebo patizon pod maso při přípravě jídel.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Olivový olej panenský je součástí středomořské kuchyně.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Země bez lidí, co by se stalo?
Výtečná cuketová buchta přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.