Na přípravu jídla sterilované cukety po orientálsku budeme potřebovat:
600 g cukety, 1 palička česneku, 400 g cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce mleté pálivé papriky, 1 lžíce mletého zázvoru, 300 g rajčatového protlaku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 5 lžic sojové omáčky, 1 lžíce polévkového koření, sůl
Postup přípravy: Na rozpáleném oleji osmahneme plátky cibule a česneku. přidáme oloupané a na kostičky nakrájené cukety, rajčatový protlak, omáčky, koření a dosolíme. Zvolna dusíme do změknutí. Směs rozdělíme do skleniček 1 cm pod okraj, uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 80 °C. Směs používáme při přípravě jídel z masa nebo jakou omáčku na těstoviny, pizzu apod.
Další články
Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Sterilovaná cuketa nebo patizon pod maso při přípravě jídel.
Brambory pečené v troubě a pomazánka.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Patizonový guláš dochutíme.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Čtverzubci jsou nafukovací ryby podobné velikému míči.
Sterilované cukety po orientálsku přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.