Na přípravu jídla sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami budeme potřebovat:
cuketa, loupaná rajčata, mrkev, okurka salátovka, cibule
Nálev: 1 Deko, 2 kuličky nového koření, , 5 kuliček pepře1,75 litru vody, 1/2 litru octa a plný čtvrtlitrový hrnek cukru
Postup přípravy: Rajčata spaříme a oloupeme. Omytou cuketu rozkrojíme na polovinu a vydlabeme vnitřek se semeny. Zeleninu nakrájíme. Na dno sklenice položíme trochu nakrájené mrkve a cibule, naskládáme zeleninu a zalijeme nálevem. Kopr nedáváme.
Nálev: Svaříme 1 Deko, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1,75 litru vody, 1/2 litru octa a plný čtvrtlitrový hrnek cukru.
Sterilujeme 15-20 minut při teplotě 85 °C.
Další články
Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Brambory pečené v troubě a pomazánka.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Patizonový guláš dochutíme.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Sterilovaná cuketa nebo patizon pod maso při přípravě jídel.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Chov papoušků rosela pestrá, samice klade obvykle čtyři až devět vajec.
Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.