Oko

Sterilovaná cuketa jako okurky

Jídla z cukety

Na přípravu jídla sterilovaná cuketa jako okurky budeme potřebovat:
množství do 1 zavařovací sklenice (0,7 litru): 300-400 g cukety, několik koleček cibule a mrkve, snítka kopru, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 1 lžička hořčičných semínek
Nálev: 750 ml vody, 250 ml octa, 1,5 lžíce soli, 70 g cukru krystal, špetka tymiánu, 9 tablet umělého sladidla nebo přidat odpovídající množství cukru

Postup přípravy: Cukety nakrájíme na proužky (pokud jsou cukety větší, oloupeme je a odstraníme jadérka). Svaříme si vodu s octem, solí, cukrem, sladidlem a tymiánem. Do sklenic vložíme kopr a střídavě vkládáme cukety, cibuli, mrkev a koření. Zalijeme nálevem, uzavřeme a 20 minut sterilujeme při teplotě 80 °C.


Další články

Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Brambory pečené v troubě a pomazánka.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Patizonový guláš dochutíme.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Zeleninové řízečky z cukety a patizonu chutnají s bramborovou kaší.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Chov papoušků rosela pestrá, samice klade obvykle čtyři až devět vajec.

Sterilovaná cuketa jako okurky přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů