Na přípravu jídla polévka z cukety s červenou čočkou budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 2 menší cukety (dohromady cca 500g), 100g červené čočky, 1 stroužek česneku, 1 cibuli, 1 litr zeleninového vývaru, olej, zelené bylinky na dochucení dle chuti (například petržel, libeček...)
Postup přípravy: Oloupanou cibuli několikrát překrojte a nechte zesklovatět na troše rozpáleného oleje. Přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a krátce promíchejte (česnek nesmí zhnědnout). Přidejte na kolečka pokrájenou omytou cuketu i se slupkou a restujte 2 minuty. Přidejte 100g propláchnuté červené čočky a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte do změknutí čočky (cca 15 minut), déle není nutné. Ke konci varu přidejte zelené bylinky a polévku rozmixujte do hladka.
Polévku z cukety podávejte s chlebovými krutony.
Další články
Cuketová nádivka se sýrem, rajčaty a paprikami.
Krémová polévka z cukety kterou rozmixujeme.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Cuketový nákyp s mletým masem upečeme dozlatova.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Medová buchta na plech vymazaný a moukou vysypaný.
Za studena lisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Japonský válečník samuraj byl příslušník tradiční vojenské třídy.
Cuketa s mletým masem chutná s bramborovou kaši.
Polévku z cukety se sýrem posypeme zelenou petrželkou.
Polévka minestrone se vyznačuje bohatým obsahem zeleniny.
Pečené brambory v troubě podáváme se sklenicí plnotučného mléka.
Špenátový závin podáváme ještě teplý.
Polévka z cukety s červenou čočkou přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.