Oko

Pikantní cuketová pomazánka

Jídla z cukety

Na přípravu jídla pikantní cuketová pomazánka budeme potřebovat:
4 kg cukety, 80-100 g česneku, 4 větší cibule, 210 g kečupu, 6 lžic oleje, 1 rajský protlak, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička chilli koření, cca 1 lžička soli

Postup přípravy: Cuketu podélně rozpůlíme, vybereme semínka a upečeme ji v troubě doměkka bez podlévání. Upečenou dužinu vyškrábeme, rozmixujeme nebo pomeleme, česnek prolisujeme nebo utřeme. Vše smícháme společně s nadrobno pokrájenou cibulí osmaženou na sádle a ostatními přísadami. Hotovou směs plníme do malých skleniček a 30 minut sterilujeme při teplotě 85 °C. Pikantní cuketová pomazánka se hodí na topinky a pizzu.


Další články

Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Sterilovaná cuketa nebo patizon pod maso při přípravě jídel.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Patizonový guláš dochutíme.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Cuketová pomazánka je zjemněná dvěma lžícemi zakysané smetany.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Cuketová buchta s ořechy je upečená dozlatova.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Opuštěná planeta Země bez lidí, co by se stalo?

Pikantní cuketová pomazánka přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů