Na přípravu jídla pikantní cuketová pomazánka budeme potřebovat:
4 kg cukety, 80-100 g česneku, 4 větší cibule, 210 g kečupu, 6 lžic oleje, 1 rajský protlak, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička chilli koření, cca 1 lžička soli
Postup přípravy: Cuketu podélně rozpůlíme, vybereme semínka a upečeme ji v troubě doměkka bez podlévání. Upečenou dužinu vyškrábeme, rozmixujeme nebo pomeleme, česnek prolisujeme nebo utřeme. Vše smícháme společně s nadrobno pokrájenou cibulí osmaženou na sádle a ostatními přísadami. Hotovou směs plníme do malých skleniček a 30 minut sterilujeme při teplotě 85 °C. Pikantní cuketová pomazánka se hodí na topinky a pizzu.
Další články
Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Sterilovaná cuketa nebo patizon pod maso při přípravě jídel.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Patizonový guláš dochutíme.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Cuketová pomazánka je zjemněná dvěma lžícemi zakysané smetany.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Cuketová buchta s ořechy je upečená dozlatova.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Opuštěná planeta Země bez lidí, co by se stalo?
Pikantní cuketová pomazánka přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.