Na přípravu jídla pálivá cuketová pomazánka budeme potřebovat:
1 kg cukety, 5 stroužků česneku, 6 cibulí, 6 lžic oleje, 5 lžic sojové omáčky, 1 a půl sklenice kečupu, 1 lžíce pálivé papriky, mletý pepř, sůl
Postup přípravy: Cibuli nakrájíme, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme na kostičky pokrájenou cuketu, sojovou omáčku, nakrájený česnek, koření a osolíme. Podusíme 30 minut, přidáme kečup, promícháme a necháme přejít varem. Hotovou pomazánku plníme do malých skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme jen do bodu varu, pak vypneme.
Další články
Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Pomazánka z kozího sýra chutná vychlazená.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Patizonový guláš dochutíme.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Cuketová pomazánka je zjemněná dvěma lžícemi zakysané smetany.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Cuketová buchta s ořechy je upečená dozlatova.
Opuštěná planeta Země bez lidí, co by se stalo?
Pálivá cuketová pomazánka přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.