Na přípravu jídla podle receptu moravské cuketové karbanátky budeme potřebovat:
cukety, 2 hrsti ovesných vloček, vejce, strouhanka, majoránka, česnek, sůl, mletý pepř, olej
Postup přípravy: Na hrubším struhadle nastrouháme cuketu, osolíme ji a necháme pustit tekutinu. Poté přidáme ostatní přísady, promícháme a necháme ještě chvíli odpočinout. Z hmoty tvoříme menší karbanátky a smažíme je v rozpáleném oleji.
Další články
Špenátové karbanátky podáváme obložené rajčaty.
Rýžové nudle se zeleninou posypeme kešu oříšky.
Cuketové placičky s mrkví smažíme v rozpáleném oleji.
Z mražené zeleniny připravované kuřecí rizoto se zeleninou posypeme před podáváním strouhaným parmezánem.
Cuketové placičky se sýrem smažíme z obou stran dozlatova.
Patizonové karbanátky se šunkovým salámem.
Koprová polévka s bramborem do polévky přidaným.
Moravské dušené zelí má kašovitou konzistenci.
Cuketové karbanátky s ovesnými vločkami obalíme ve strouhance.
Francouzské brambory s kuřecím masem podáváme s kyselými okurkami nebo jinou vhodnou přílohou.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Cuketové karbanátky s mletým masem obalujeme ve strouhance.
Recept na jídlo moravské cuketové karbanátky přichází do kuchyně s inspirací. Cukety během dnů horkého léta zrají na záhoncích vystavených teplému slunci.
Cuketové karbanátky po bulharsku doplníme lžičkou jogurtu.
Cukety plněné kuřecím masem ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.