Oko

Moravské cuketové karbanátky

Jídla z cukety

Na přípravu jídla podle receptu moravské cuketové karbanátky budeme potřebovat:
cukety, 2 hrsti ovesných vloček, vejce, strouhanka, majoránka, česnek, sůl, mletý pepř, olej

Postup přípravy: Na hrubším struhadle nastrouháme cuketu, osolíme ji a necháme pustit tekutinu. Poté přidáme ostatní přísady, promícháme a necháme ještě chvíli odpočinout. Z hmoty tvoříme menší karbanátky a smažíme je v rozpáleném oleji.


Další články

Špenátové karbanátky podáváme obložené rajčaty.
Rýžové nudle se zeleninou posypeme kešu oříšky.
Cuketové placičky s mrkví smažíme v rozpáleném oleji.
Z mražené zeleniny připravované kuřecí rizoto se zeleninou posypeme před podáváním strouhaným parmezánem.
Cuketové placičky se sýrem smažíme z obou stran dozlatova.
Patizonové karbanátky se šunkovým salámem.
Koprová polévka s bramborem do polévky přidaným.
Moravské dušené zelí má kašovitou konzistenci.
Cuketové karbanátky s ovesnými vločkami obalíme ve strouhance.
Francouzské brambory s kuřecím masem podáváme s kyselými okurkami nebo jinou vhodnou přílohou.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Cuketové karbanátky s mletým masem obalujeme ve strouhance.

Recept na jídlo moravské cuketové karbanátky přichází do kuchyně s inspirací. Cukety během dnů horkého léta zrají na záhoncích vystavených teplému slunci.

Cuketové karbanátky po bulharsku doplníme lžičkou jogurtu.

Cukety plněné kuřecím masem ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů