Oko

Křupavé pečené cuketové chipsy recept

Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety na záhoncích zrají.

Na přípravu jídla podle receptu křupavé pečené cuketové chipsy budeme potřebovat:
cukety (mladé a křehké), strouhanku, strouhaný parmezán, sušený česnek, pepř, sůl, chilli vločky, čerstvou bazalku, vejce.

Postup přípravy: Cukety neloupeme. Nakrájíme je na tenké plátky o síle cca 2 milimetry.

Strouhanku, strouhaný parmezán, sušený česnek, nasekanou bazalku a chilli vločky (vše v množství podle chuti) smícháme. Strouhanku a parmezán v poměru 1:1.

Vejce rozkvedláme s mletým pepřem a solí.

Plátky cuket namočíme v rozkvedlaných vejcích a obalíme v sýrové směsi. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na teplotu 230 °C do křupava.

Ke křupavým pečeným cuketovým chipsům se hodí jakýkoli jogurtový dresink.


Další články

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Delší cuketa plněná žampiony se před zapečením posype sýrem.

Během přípravy se cuketový guláš se žampiony ochutí chilli kořením a kdo chce i česnekem.

Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.

Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.

Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.

Rychlé lívance potřeme před podáváním rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem.

Připravená a odleželá králičí čína se opeče ze všech stran doměkka.

Z na malé kostičky nakrájené cukety připravená cuketová čína se doplní salámem nakrájeným na nudličky, kečupem a prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Hotová hovězí roštěná s rýží se již nijak nezahušťuje, cibule a mouka na mase ji zahustí dostatečně.

Lahodný cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na opečené topince.

Šťavnatá kari omáčka s rýží se zalije kokosovým mlékem a vaří do změknutí masa.

Recept na křupavé pečené cuketové chipsy je zde s kulinářskou inspirací. Křupavé pečené cuketové chipsy si připravíme, ochutnáme a nakonec i sníme.

Pečené cuketové chipsy jsou snadná a rychlá křupavá chuťovka z cukety.

Na cuketovou čínu s rýží si cuketu nakrájíme na malé kostičky a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji.

Hotová barevná cuketová čína se podává s rýží, těstovinami nebo kuskusem.

Dušené cuketové lečo doplníme strouhaným sýrem.

Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chuťové pozoruhodným receptem na křupavé pečené cuketové chipsy. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme na zub něco zase trošku jiného.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů