Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety na záhoncích zrají.
Na přípravu jídla podle receptu křupavé pečené cuketové chipsy budeme potřebovat:
cukety (mladé a křehké), strouhanku, strouhaný parmezán, sušený česnek, pepř, sůl, chilli vločky, čerstvou bazalku, vejce.
Postup přípravy: Cukety neloupeme. Nakrájíme je na tenké plátky o síle cca 2 milimetry.
Strouhanku, strouhaný parmezán, sušený česnek, nasekanou bazalku a chilli vločky (vše v množství podle chuti) smícháme. Strouhanku a parmezán v poměru 1:1.
Vejce rozkvedláme s mletým pepřem a solí.
Plátky cuket namočíme v rozkvedlaných vejcích a obalíme v sýrové směsi. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na teplotu 230 °C do křupava.
Ke křupavým pečeným cuketovým chipsům se hodí jakýkoli jogurtový dresink.
Další články
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Delší cuketa plněná žampiony se před zapečením posype sýrem.
Během přípravy se cuketový guláš se žampiony ochutí chilli kořením a kdo chce i česnekem.
Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.
Rychlé lívance potřeme před podáváním rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem.
Připravená a odleželá králičí čína se opeče ze všech stran doměkka.
Z na malé kostičky nakrájené cukety připravená cuketová čína se doplní salámem nakrájeným na nudličky, kečupem a prohřejeme. Podáváme s chlebem.
Hotová hovězí roštěná s rýží se již nijak nezahušťuje, cibule a mouka na mase ji zahustí dostatečně.
Lahodný cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na opečené topince.
Šťavnatá kari omáčka s rýží se zalije kokosovým mlékem a vaří do změknutí masa.
Recept na křupavé pečené cuketové chipsy je zde s kulinářskou inspirací. Křupavé pečené cuketové chipsy si připravíme, ochutnáme a nakonec i sníme.
Pečené cuketové chipsy jsou snadná a rychlá křupavá chuťovka z cukety.
Na cuketovou čínu s rýží si cuketu nakrájíme na malé kostičky a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji.
Hotová barevná cuketová čína se podává s rýží, těstovinami nebo kuskusem.
Dušené cuketové lečo doplníme strouhaným sýrem.
Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chuťové pozoruhodným receptem na křupavé pečené cuketové chipsy. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme na zub něco zase trošku jiného.