Když cukety zrají, výběr s recepty na jídla z cukety přijde vhod.
Na přípravu jídla podle receptu jogurtová cuketová pomazánka budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 1 lžíci olivového oleje, 2 mladé cukety, 2 až 3 lžíce bílého jogurtu, 1 až 2 stroužky česneku, 1 až 2 lžíce parmezánu, sůl.
Postup přípravy: Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a na hrubém struhadle nastrouháme. Nastrouhanou cuketu prosolíme a necháme alespoň 30 minut pustit vodu.
Poté cuketu propláchneme (od soli) a vymačkáme z ní přebytečnou vodu.
K cuketě přidáme jogurt, najemno nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek, olivový olej a dobře promícháme. Pokud je potřeba, jogurtovou cuketovou pomazánku dosolíme.
Jogurtovou cuketovou pomazánku podáváme namazanou na pečivu.
Další články
Dlouhý vývoj savců na naší planetě.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě při teplotě 200 stupňů Celsia.
Klasická cuketová pomazánka na topinky provoní při přípravě letních den a při konzumaci pak dlouhý podzimní nebo zimní večer.
Měkká avokádová pomazánka se důkladně promíchá, aby se promísily ingredience a pak se natře na chleba nebo jiné pečivo.
Dobře sterilované cuketové zelí se steriluje ve sklenicích a po vychladnutí uloží do regálů.
Připravené jogurtové řezy s malinami se potře zbytkem krému, posype nastrouhanými ledovými kaštany a dá ztuhnout do ledničky.
Po vymíchání se brokolicová pomazánka namaže na pečivo a může podávat k jídlu.
Šťavnaté dušené červené zelí dochutíme citronem a podle potřeby ho můžeme i dosladit cukrem.
Během přípravy se pomazánka z cukety dobře promícha a ihned může podávat, nejlépe namazaná na opečeném toustu.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Cukrem podle chuti ochucené a čerstvou citronovou šťávou okyselené české dušené zelí se zapráší hladkou moukou.
Na talíři se cuketa s mletým masem podává s vařenými brambory nebo doma připravenou bramborovou kaší.
Když v létě uzrává cuket na záhonech dostatečné množství, přijde recept na toto zeleninové jídlo vhod, je to tip, jak zpracovat úrodu cukety. Příprava je rychlá a je to taková lehká letní pochoutka na topinky.
Jogurtová cuketová pomazánka se v našem jídelníčku již uhnízdila, načerpejme inspiraci, připravme si ji a nakonec namažme na pečivo a ochutnejme.
Z cuket, cibulí, česneku, sojové omáčky, zázvoru, mleté papriky, kečupu, oleje, namletých zelených paprik a rajčat připravená pomazánka z cukety na topinky se uchováváme v lednici a pak namaže na topinky.
Výborně chutná na čerstvém pečivu i topinkách. Je to recept na dobrou a lehkou pomazánku.
Jako předkrm nebo pohoštění se jogurtová cuketová pomazánka s lněnými semínky rozetře na pečivo.
Na pomazánka z cukety a sušených rajčat potřebujeme cuketu, sušená rajčata, česnek, jarní cibulku, slaninu, nastrouhaný sýr a špetku soli na osolení.
Dnes si budeme vyprávět o přípravě jogurtové cuketové pomazánky hodící se k letnímu pošmáknutí při posezení na kvetoucí zahradě.