Oko

Jogurtová cuketová pomazánka recept

Když cukety zrají, výběr s recepty na jídla z cukety přijde vhod.

Na přípravu jídla podle receptu jogurtová cuketová pomazánka budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 1 lžíci olivového oleje, 2 mladé cukety, 2 až 3 lžíce bílého jogurtu, 1 až 2 stroužky česneku, 1 až 2 lžíce parmezánu, sůl.

Postup přípravy: Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a na hrubém struhadle nastrouháme. Nastrouhanou cuketu prosolíme a necháme alespoň 30 minut pustit vodu.

Poté cuketu propláchneme (od soli) a vymačkáme z ní přebytečnou vodu.

K cuketě přidáme jogurt, najemno nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek, olivový olej a dobře promícháme. Pokud je potřeba, jogurtovou cuketovou pomazánku dosolíme.

Jogurtovou cuketovou pomazánku podáváme namazanou na pečivu.


Další články

Dlouhý vývoj savců na naší planetě.

Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě při teplotě 200 stupňů Celsia.

Klasická cuketová pomazánka na topinky provoní při přípravě letních den a při konzumaci pak dlouhý podzimní nebo zimní večer.

Měkká avokádová pomazánka se důkladně promíchá, aby se promísily ingredience a pak se natře na chleba nebo jiné pečivo.

Dobře sterilované cuketové zelí se steriluje ve sklenicích a po vychladnutí uloží do regálů.

Připravené jogurtové řezy s malinami se potře zbytkem krému, posype nastrouhanými ledovými kaštany a dá ztuhnout do ledničky.

Po vymíchání se brokolicová pomazánka namaže na pečivo a může podávat k jídlu.

Šťavnaté dušené červené zelí dochutíme citronem a podle potřeby ho můžeme i dosladit cukrem.

Během přípravy se pomazánka z cukety dobře promícha a ihned může podávat, nejlépe namazaná na opečeném toustu.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Cukrem podle chuti ochucené a čerstvou citronovou šťávou okyselené české dušené zelí se zapráší hladkou moukou.

Na talíři se cuketa s mletým masem podává s vařenými brambory nebo doma připravenou bramborovou kaší.

Když v létě uzrává cuket na záhonech dostatečné množství, přijde recept na toto zeleninové jídlo vhod, je to tip, jak zpracovat úrodu cukety. Příprava je rychlá a je to taková lehká letní pochoutka na topinky.

Jogurtová cuketová pomazánka se v našem jídelníčku již uhnízdila, načerpejme inspiraci, připravme si ji a nakonec namažme na pečivo a ochutnejme.

Z cuket, cibulí, česneku, sojové omáčky, zázvoru, mleté papriky, kečupu, oleje, namletých zelených paprik a rajčat připravená pomazánka z cukety na topinky se uchováváme v lednici a pak namaže na topinky.

Výborně chutná na čerstvém pečivu i topinkách. Je to recept na dobrou a lehkou pomazánku.

Jako předkrm nebo pohoštění se jogurtová cuketová pomazánka s lněnými semínky rozetře na pečivo.

Na pomazánka z cukety a sušených rajčat potřebujeme cuketu, sušená rajčata, česnek, jarní cibulku, slaninu, nastrouhaný sýr a špetku soli na osolení.

Dnes si budeme vyprávět o přípravě jogurtové cuketové pomazánky hodící se k letnímu pošmáknutí při posezení na kvetoucí zahradě.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů