Oko

Italská polévka z cukety

Jídla z cukety

Na přípravu jídla italská polévka z cukety budeme potřebovat:
900 g očištěných a na kolečka nakrájených cuket, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 středně velká nahrubo nakrájená cibule, 1 lžička oregana, 600 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, 120 g parmezánu, sůl, mletý pepř, 300 ml smetany

Postup přípravy: Ve velkém hrnci 5 minut osmažíme cibuli na rozpáleném oleji a másle. Přisypeme cuketu a oregano a dle chuti osolíme a opepříme mletým pepřem. Za pravidelného míchání vaříme na středním plameni cca 10 minut. Poté přilijeme vývar a uvedeme do varu. Zmírníme plamen a směs vaříme pod pokličkou. Nakonec polévku najemno rozmixujeme a přecedíme přes síto. Přilijeme polovinu smetany a ohřejeme, ale nevaříme. Pokud je cuketová polévka příliš hustá, zředíme ji vývarem.

Italskou polévku z cukety rozdělíme do předehřátých talířů, přimícháme zbytek smetany, ozdobíme oreganem a podáváme.


Další články

Cuketová nádivka se sýrem, rajčaty a paprikami.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Medová buchta na plech vymazaný a moukou vysypaný.
Japonský válečník samuraj byl příslušník tradiční vojenské třídy.
Cuketa s mletým masem chutná s bramborovou kaši.
Za studena lisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Polévku z cukety se sýrem posypeme zelenou petrželkou.
Polévka minestrone se vyznačuje bohatým obsahem zeleniny.
Cuketový nákyp s mletým masem upečeme dozlatova.
Pečené brambory v troubě podáváme se sklenicí plnotučného mléka.
Krémová polévka z cukety kterou rozmixujeme.
Špenátový závin podáváme ještě teplý.

Italská polévka z cukety přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů