Oko

Cukety pečené v alobalu

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cukety pečené v alobalu budeme potřebovat:
500 g cuket, 2 stroužky česneku, 4 rajčata, 1 lžička bylinek, 2-4 lžíce olivového oleje, 100 g tvrdého sýra, sůl

Postup přípravy: Česnek prolisujeme a utřeme se solí, smícháme ho s olivovým olejem. Cukety nakrájíme i se slupkou na kolečka, rajčata rozřízneme na poloviny a vše potřeme směsí oleje a česneku. Doprostřed alobalu umístíme rajčata a kolem nich kolečka cuket. Posypeme bylinkami. Alobal uzavřeme, aby nevytékala šťáva a asi 20 minut pečeme. Po upečení alobal otevřeme, zeleninu posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct, až se sýr rozteče. Pokrm podáváme s opečenýmy brambory nebo toustem.


Další články

Zapečená dýně chutná se sekaným koprem.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Brambory pečené v troubě a pomazánka.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Ženšen korejský považují lidé za elixír.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Cuketové karbanátky osmažíme dozlatova.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Jogurt vzniká kysáním mléka.

Cukety pečené v alobalu přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů