Oko

Cuketový nákyp s mrkví

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketový nákyp s mrkví budeme potřebovat:
Množství na 3-4 porce: 1 menší cuketa, 2 malé mrkve, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 3 vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1 dl dětské krupičky, sůl, mletý pepř, hrst bylinek (tymián, saturejka, oregano), 100 g strouhaného sýru čedar (30 g necháme na posypání nákypu), 1/2 dl oleje, hrubá mouka a máslo na vysypání a vymazání zapékací mísy, sušená rajčata naložená v oleji a zelenina na oblohu

Postup přípravy: Cuketu omyjeme a nahrubo nastrouháme, mrkev oškrábeme a také nastrouháme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na rozehřátém oleji spolu s prolisovaným česnekem. Přendáme do mísy k cuketě, přidáme nastrouhaný sýr čedar, vejce, krupičku, bylinky, mletý pepř, sůl a promícháme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, cuketovou směs do ní nalijeme (měla by být maximálně 2 cm vysoká). Posypeme zbytkem strouhaného čedaru a zapečeme v troubě předehřáté na teplotu 180 °C po dobu 25 minut, až povrch zrůžoví.

Cuketový nákyp podáváme s oblohou.


Další články

Cuketová nádivka se sýrem, rajčaty a paprikami.
Japonský samuraj byl příslušník tradiční vojenské šlechty.
Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Cuketový nákyp pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.
Pečené brambory v troubě podáváme se sklenicí mléka.
Těstoviny s kozím sýrem kterým je posypeme.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Cuketový nákyp se sýrem zvolna zapečeme.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Cuketová polévka s nivou a smetanou.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Špenátový závin podáváme teplý.

Cuketový nákyp s mrkví přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů