Oko

Cuketový nákyp s jablky

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketový nákyp s jablky budeme potřebovat:
2 cukety, 500 g jablek, 3 vejce, 250 ml mléka, 2 dl smetany, 2 lžíce cukru, 2 lžíce krupice, skořice, rozinky nebo kandované ovoce, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy: Obě cukety nastrouháme, podusíme v mléce a po chvíli k nim vložíme i nadrobno pokrájená jablka. Přidáme cukr a skořici a ještě rozdusíme. Poté přisypeme krupici a vaříme cca další 4 minuty. Poté vmícháme rozinky a necháme chvíli odstát a vychladnout. Když nám směs vychladne, vmícháme žloutky a sníh z bílků. Vymažeme a vysypeme formu, připravenou směs do ní nalijeme a zapečeme. Pro lepší chuť můžeme na nákypu nakonec nechat rozpustit máslo.


Další články

Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Pečené brambory v troubě podáváme se sklenicí mléka.
Špagety se špenátem a slaninou opraženou.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Cuketová polévka s nivou a smetanou.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketový nákyp pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.
Cuketová polévka s rajčaty ke které se hodí italský chléb nebo bageta.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Japonský samuraj byl příslušník vojenské šlechty.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Špenátový závin podáváme teplý.

Cuketový nákyp s jablky přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů