Na přípravu jídla cuketový kotlík budeme potřebovat:
středně velká cuketa, 5 rajčat, 3 papriky, několik stroužků česneku, 1 velká cibule, 300 g salámu gothaj, kosek másla, kečup, tymián
Postup přípravy: Cuketu střední velikosti oloupeme, vydlabeme, pokrájíme na kostičky a vložíme do velkého hrnce. Přidáme plátky rajčat, proužky papriky, rozmačkaný česnek, kolečka cibule, salám nakrájený na kostičky, kousek másla a mírně podlijeme. Dusíme do měkka. Nakonec přidáme podle chuti kečup a tymián. Necháme přejít varem. Podle chuti přisolíme.
Cuketový kotlík podáváme s chlebem nebo s česnekovými topinkami.
Další články
Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Bramborový guláš s párky do kterého přimícháme prolisovaný česnek.
Patizonový guláš dochutíme.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Zeleninové řízečky z cukety a patizonu chutnají s bramborovou kaší.
Brambory pečené v troubě a pomazánka.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Chov papoušků rosela pestrá, samice klade obvykle čtyři až devět vajec.
Cuketový kotlík přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.