Na přípravu jídla cuketový bramborák pečený v troubě budeme potřebovat:
Těsto: 500 g cuketa, 6 lžic hladké mouky, 4 vejce, 2 lžičky majoránky, polovina lžičky mletého pepře, 7 stroužků česneku, 500 g brambor, sůl
Postup přípravy: Cuketu oloupeme, vydloubeme z ní její střed s peckami a nastrouháme ji do mísy, stejně tak jako omyté a oloupané brambory. Přebytečnou šťávu vymačkáme a vylijeme. Přidáme prolisovaný česnek a ostatní suroviny.
Vypracujeme těsto, které dosolíme podle chuti. Pokud máte rádi bramborák s uzeným masem, přidejte do těsta 250g nadrobno nakrájeného uzeného masa. Tuto hmotu pak nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme po dobu cca 25 minut.
Po vyjmutí z trouby bramborák nakrájíme a podáváme.
Další články
Cuketa plněná sýrem a šunkou nakrájenou na plátky.
Špagety se špenátem a slaninou na kostičky.
Hrníčková cuketová bábovka s polevou.
Recept na bramboráky s masovou směsí, žampiony a zeleninou.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketový bramborák ubrouskem zbavíme přebytečného oleje.
Lisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Čokoládová zubní pasta s výtažky z kakaových bobů.
Cuketová bábovka chutná politá čokoládou.
Cvičení na ploché nohy, střídejte postavení na špičky a na paty.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Bramboráky z cukety a brambor pečené v troubě můžeme dochutit uzeninou.
Vlašské ořechy obsahují tuky.
Cuketový bramborák pečený v troubě přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.