Oko

Cuketovo-kapustové karbanátky s ovesnými vločkami recept

Rozmanitá jídla z cukety chutnají nejen v letní době, kdy cukety na záhonech v zahrádkách hromadně dozrávají.

Na přípravu jídla podle receptu cuketovo-kapustové karbanátky s ovesnými vločkami budeme potřebovat:
400 gramů uvařené a posekané kapusty, 300 gramů nahrubo nastrouhané cukety, 100-150 gramů ovesných vloček, 2 stroužky propasírovaného česneku, 1 vejce, libeček nebo pažitku, mletý pepř, špetku muškátového oříšku, sůl, olej.

Postup přípravy: Do mísy vložíme veškeré uvedené suroviny, dobře je promícháme a necháme zhruba půl hodiny odstát, aby ovesné vločky nasákly přebytečnou tekutinu.

Z takto připraené hmoty vytváříme karbanátky, můžeme je ještě lehce obalit ve strouhance, avšak není to nutné, karbanátky dobře drží pohromadě samy o sobě.

Připravené karbanátky osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji v pánvi.


Další články

Připravené karbanátky z brokolice podáváme s vařenými brambory, zeleninou nebo i jen tak samotné.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Lahodné cuketové karbanátky se sýrem obalíme v mouce a osmažíme ze všech stran.

Jemná šunka prosciutto pochází z Itálie, kde vzniká sušením.

Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.

Z nahrubo nastrouhané cukety připravené cuketové karbanátky osmažíme dozlatova a podáváme s chlebem a plnotučnou hořčicí.

Kořeněným olejem zalité nakládané olomoucké tvarůžky necháme po alespoň 3 dny odležet.

Hotové špenátové karbanátky podáváme s dílky nakrájených rajčat.

Šťavnaté kedlubnové karbanátky připravíme z mletého masa, kedlubnu, vajec, mletého pepře, mleté papriky, majoránky, soli, namočené a vymačkané žemle a prolisovaného česneku.

Kořeněné cuketové karbanátky do trouby upečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.

Během přípravy se cuketové karbanátky s mletým masem doplní vajíčkem a zahustí strouhankou.

Klasicky grilované tvarůžky na rozpáleném grilu z obou stran.

Recept na cuketovo-kapustové karbanátky s ovesnými vločkami je zde s inspirací, připravíme si je, osmažíme, ochutnáme a když nám zachutnají, nakonec je i sníme.

Vaření a pečení je pro mne dobrá zábava a hobby.

Hotové cuketové karbanátky se šunkou a tvarůžky podáváme s brambory a oblíbeným dipem nebo jen s chlebem.

Na nakládané cuketové karbanátky potřebujeme cuketu, vejce, nastrouhaný sýr eidam, hladkou mouku, solamyl, koření, rozdrcený oloupaný česnek, cibuli a strouhanku.

Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame nejlépe s připraveným jogurtovým dipem.

Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel otevřeme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme zase něco smaženého k zakousnutí.

Cuketovo-kapustové karbanátky s ovesnými vločkami jsou jídlo lahodné chuti připravené z cukety. Namísto klasicky připravených smažených karbanátků si dnes povíme o přípravě této cuketové varianty zeleninových karbanátků.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů