Jídla podle receptů z cukety chutnají zeleninově. Ať se recepty vydaří.
Na přípravu jídla podle receptu cuketové špagety se žampiony v parmezánové omáčce budeme potřebovat: 3 malé cukety, 1 lžíci oleje, 1 lžíci másla, 200 gramů žampionů, 3 stroužky česneku, 1 cibuli, petrželku, 200 ml smetany, sýr parmezán, mletý pepř, sůl.
Postup přípravy: Na směsi másla a oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, poté přidáme najemno pokrájený česnek a po chvíli nakrájené žampiony. Za občasného míchání orestujeme.
Mezitím si cukety nakrájíme na tenké nudličky (cuketové špagety), případně je nakrájíme pomocí spiralizéru.
Na orestované žampiony přidáme dvě hrsti nastrouhaného parmezánu, petrželku, smetanu, uvedeme do varu a necháme zredukovat do husté omáčky. Poté přidáme cuketové špagety a pouze je párkrát v pánvi prohodíme, aby se prohřály.
Při podávání cuketové špagety se žampiony v parmezánové omáčce na talíři ještě znovu posypeme nastrouhaným parmezánem.
Další články
Historický hornický skanzen Mayrau schraňuje ve svých sbírkách řadu unikátních technických památek.
Do červena zbarvené mrkvové rohlíčky při pečení hlídáme. Hodí se nejen jako vánoční cukroví, ale jíst se dají po celý rok.
Vánoční mrkvové cukroví dochutíme obalením v troše moučkového cukru. Mrkvové cukroví k Vánocům patří.
Zeleninovou atmosféru navazující cuketové špagety doplní omáčka připravená smícháním vaječných žloutků a kysané smetany.
Na těstoviny nalitá cuketová omáčka se podává ještě zatepla s vařenými těstovinami různých tvarů a druhů. Zjemníme je zakysanou smetanou a rozmixujeme.
Lahodně jemné špagety aglio olio se uvaří v hrnci, aby byly al dente, doplní plátky česneku, najemno nakrájenou feferonkou a jýrem, nakonec je posypeme dalším strouhaným sýrem.
Během přípravy se cuketové placičky doplní nastrouhaným sýrem, nakrájenou anglickou slaninou, moukou s práškem do pečiva, žloutky z vajec, nasekanými bylinkami a důkladně promícháme, aby se v nich náležitě rozvinula chuť koření.
Klasická zapečená cuketa s mletým masem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme ji a pro lepší chuť k ní můžeme přidat rýži nebo pečivo jako přílohu.
Typický recept na plněné ořechy má chuťově něco do sebe, jsou pružné, plněné krémem a charakteristická je pro ně vláčná konzistence. Svými kořeny sahají do předvánoční sváteční kuchyně.
Na předem zahřátém talíři se špagety se žampiony a smetanou podávají ještě zatepla doplněné smetanou s nadrobno nakrájeným sýrem niva a bohatě posypané pažitkou.
Po uvaření se špagety carbonara se smetanou zalijí směsí připravenou ze smetany a vajec, stáhneme je z plamene a podáváme nejlépe posypané strouhaným parmezánem a bazalkou.
Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní předem připravenou směsí a následně upeče.
V době léta šťavnaťoučká cuketa kraluje, oblibě se však těší po celý rok. Také se na vášich záhonech letošní rok urodilo takové množství cuket? Pojďme je využít jako pomyslné postrčení k přípravě receptu cuketové špagety se žampiony v parmezánové omáčce.
Špagety z různých druhů zeleniny jsou u nás doslova doma, včetně těch vyrobených spiralizérem z cukety, v naší kuchyni je cuketa stálý host a na talířích se zahnízdila.
Jako hlavní jídlo mají spiralizérem vyřezávané cuketové špagety s vlašskými ořechy něco do sebe, když je vyřežeme z cukety, opepříme mletým pepřem, osolíme, zakapeme olivovým olejem a podáváme.
Recepty připomínají kuchařům detaily a vedou je spolehlivě při přípravě jídel.
Cuketové špagety nejsou nikterak překořeněné. Pojďme, vyměňte dnes klasické těstovinové špagety za ty cuketové, chuťově neutrální, díky čemuž dávají pokrmu vyniknout ostatním surovinám.
S nezbytnou kuchařskou pílí připravené cuketové špagety s avokádem doplní osmažení na kapce oleje.
Na cuketovou omáčku na špagety potřebujeme v první řadě cukety a poté také rojský protlak, cibuli, zázvor a prolisovaný česnek pro oživení aroma i chuti.
Ať se vám recept vydaří, cuketové špagety jsou jídlo z pořádné porce zeleniny, o kterém si řekněme pár slov.