Na přípravu receptu plněné ořechy budeme potřebovat:
Ořechové těsto: 300 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 150 g másla, 50 g mletých vlašských ořechů, 1 vaječný bílek
Ořechová náplň: 150 g másla, 2 vaječné žloutky, 70 g moučkového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů, 70 g mletých dětských piškotů, 1 lžíce tuzemského nebo tresti
Postup přípravy:
Smícháme všechny suroviny na těsto a na vále vypracujeme ořechové těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet alespoň 2 hodiny v chladu. Poté z těsta vytváříme kuličky, které vmačkáváme do máslem vymazaných formiček na ořechy. Uprostřed vytvoříme důlek, který později naplníme krémem. Pečeme 10-15 minut v troubě vyhřáté na teplotu 160 °C. Upečené ořechy ještě zatepla vyklepneme a necháme do druhého dne ve spíži.
Do mísy nasypeme všechny suroviny na krém a vypracujeme z nich hladký krém, kterým plníme a navzájem spojujeme vždy dvě pečené poloviny ořechů k sobě.
Plněné ořechy uskladníme na chladném místě.
Další články
Lískooříškové knoflíky do kterých lze přidat lžíci kakaa.
Medvědí tlapky necháme odstát.
Kokosky z bílků upečeme a dosušíme.
Pusinky z bílků hlídáme, aby během pečení nezhnědly.
Vlašské ořechy se do střední Evropy dostaly pravděpodobně již ve starověku.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Slepovaná linecká kolečka slepujeme pomocí marmelády.
Cuketová bábovka s ořechy je politá čokoládou.
Myslivecké knoflíky pečeme 10 až 15 minut.
Slepované zázvorky vykrajujte do požadovaných tvarů.
Recept na vosí hnízda přiklopená piškotem.
Vánoční chlebíček zabalíme do alobalu a necháme odležet.
Pracny s ořechy necháme alespoň 4 dny rozležet.
V praxi využitelný kostkový cukr nahradil homole.
Recept na plněné ořechy rozvoní svojí příjemnou sladkou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.