Oko

Cuketové špagety s krémovou omáčkou z Lučiny recept

Několik receptů na jídla z cukety inspiruje.

Na přípravu jídla podle receptu cuketové špagety s krémovou omáčkou z Lučiny budeme potřebovat: 300 gramů cukety, 80 gramů slaniny, 3 stroužky česneku (spíše větší), 1 lžíci přepuštěného másla ghí, 1 lžíci olivového oleje, 70 gramů smetanové Lučiny, mletý pepř, chilli vločky, sůl.

Postup přípravy: Z oloupané cukety tvoříme pomocí spiralizéru cuketové špagety.

V pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo.

Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a lehce rozmáčkneme. Slaninu i česnek vhodíme na pánev a opečeme. Vyjmeme a zatím si odložíme stranou do tepla.

Na pánev, ve které jsme připravovali slaninu a česnek, přidáme cuketové špagety, lžíci olivového oleje a Lučinu. Zlehka opepříme, osolíme, přidáme špetku mletých chilli vloček a promícháme.

Cuketové špagety s krémovou omáčkou z Lučiny podáváme posypané slaninou a česnekem, ozdobíme je snítkou zelené bylinky a můžeme také přidat nakrájenou čerstvou zeleninu.


Další články

Terénní nákladní Praga V3S má originální konstrukci nápravových převodovek.

Typické brokolicové placičky se sýrem mají chuťově něco do sebe, jsou pružné a charakteristické je pro ně aroma. Svými kořeny sahají do zeleninové kuchyně z doby příchodu cukety na náš kontinent.

Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní předem připravenou směsí a následně upeče.

Na zahřátém talíři se špagety se sušenými rajčaty podávají ještě zatepla bohatě posypané nastrouhaným sýrem ricotta.

Lahodně jemné špagety se žampiony a smetanou se uvaří v hrnci a přelijou omáčkou.

Během přípravy se cuketové placičky doplní nastrouhaným sýrem, nakrájenou anglickou slaninou, moukou s práškem do pečiva, žloutky z vajec, nasekanými bylinkami a důkladně promícháme, aby se v nich náležitě rozvinula chuť koření.

Hnědě zbarvená játrová omáčka s rýží se při vaření hlídá, aby v omáčce nevznikly žmolky.

Po uvaření se špagety carbonara se smetanou zalijí směsí smetany a vejce, stáhneme je z plamene a podáváme posypané parmezánem a bazalkou.

Klasická zapečená cuketa s mletým masem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme ji a pro lepší chuť k ní můžeme přidat rýži nebo pečivo jako přílohu.

Na kousky natrhané cuketové placičky s mrkví se podávají ještě zatepla s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

V pánvičce na oleji osmažené cuketové placičky se sýrem nacháme pustit přebytečný olej do papírových utěrek, na které je pokládáme. Brambory se jako příloha hodí.

Zeleninovou atmosféru navazující cuketové špagety doplní omáčka ze žloutků a kysanou smetany.

Cuketa, někdy také nazývaná královnou záhonů, se nabízí k přípravě receptu na cuketové špagety s krémovou omáčkou z Lučiny, který je kombinací spagetti carbonara a alio oglio, hodící se pro letní i podzimní dny, kdy je to jídlo jako dělané.

Špagety z různých surovin jsou u nás jako doma. Cuketovým špagetám se také říká cudle, tohle slovo pochází z anglického zoodles. Cuketa se zařadila mezi jídla české kuchyně a na naše talíře již patří.

Jako hlavní jídlo mají spiralizérem vyřezané cuketové špagety s boloňskou omáčkou něco do sebe, když je vyřežeme z cukety, přelijeme je boloňskou omáčkou a lze je podávat.

Recepty stojí na straně kuchařů a pomáhají jim při přípravě jídel.

Na francouzské brambory s uzeným masem potřebujeme v první řadě brambory a poté také sýr eidam, vařené uzené maso, máslo, vejce a sterilovaný hrášek pro oživení barvou i chutí.

S notnou dávkou kuchyňské dovednosti připravené cuketové placičky ve tvaru srdíček se doplní vařeným bramborem a nakonec s chutí sní, můžeme je jíst i samotné.

Cuketové špagety s krémovou omáčkou z Lučiny jsou zeleninový recept, o kterém si dnes povídáme, je to rychle připravený oběd, který umí zasytit.

Jak se říká, s láskou uvařené jídlo se pak nakonec i s láskou sní.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů