Rozmanitá jídla z cukety chutnají nejen v letní době, kdy cukety v zahrádkách dozrávají.
Na přípravu jídla podle receptu cuketové karbanátky se sýrem a gothajem budeme potřebovat:
40 dkg nastrouhané cukety, 2 větší cibule, 5 vajec, 1/2 sáčku strouhaného sýra, strouhanku, trošku kypřícího prášku do pečiva, sůl, mletý pepř, majoránku, 15 dkg nastrohaného gothaje.
Postup přípravy: Veškeré přísady vložíme do mísy a smícháme. Podle hustoty směsi přidáme strouhanku. Když je vše dobře smíchané, z hmoty tvoříme bochánky, které obalíme ve strouhance a dáme smažit do fritovacího hrnce neno na pánev.
Cuketové karbanátky se sýrem a gothajem podáváme s vhodnou přílohou, kterou mohou být například brambory nebo bramborová kaše.
Další články
Během přípravy se cuketové karbanátky s mletým masem doplní vajíčkem a zahustí strouhankou.
Klasicky grilované tvarůžky na rozpáleném grilu z obou stran.
Hotové špenátové karbanátky podáváme s dílky nakrájených rajčat.
Připravené karbanátky z brokolice podáváme s vařenými brambory, zeleninou nebo i jen tak samotné.
Kořeněné cuketové karbanátky do trouby upečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.
Z nahrubo nastrouhané cukety připravené cuketové karbanátky osmažíme dozlatova a podáváme s chlebem a plnotučnou hořčicí.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Jemná šunka prosciutto pochází z Itálie, kde vzniká sušením.
Lahodné cuketové karbanátky se sýrem obalíme v mouce a osmažíme ze všech stran.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
V troubě zvolna pečený cuketový nákyp se sýrem se doplní sněhem vyšlehaným z bílků.
Šťavnaté kedlubnové karbanátky připravíme z mletého masa, kedlubnu, vajec, mletého pepře, mleté papriky, majoránky, soli, namočené a vymačkané žemle a prolisovaného česneku.
Recept na cuketové karbanátky se sýrem a gothajem je zde s inspirací, připravíme si je, osmažíme, ochutnáme a když nám zachutnají, nakonec je i sníme.
Pokud jsme z cukety stlačením neodstranili dostatek vody, bude potřeba přidat více mouky, aby se cuketové karbanátky během pečení nerozpadly.
Připravené cuketové karbanátky s kukuřičnou moukou osmažíme v pánvi z obou stran a poklademe na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
Na nakládané cuketové karbanátky potřebujeme cuketu, vejce, nastrouhaný sýr eidam, hladkou mouku, solamyl, koření, rozdrcený oloupaný česnek, cibuli a strouhanku.
Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame nejlépe s připraveným jogurtovým dipem.
Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel otevřeme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme zase něco smaženého k zakousnutí.
Cuketové karbanátky se sýrem a gothajem jsou jídlo unikátní chuti připravené z cukety. Namísto klasicky připravených smažených karbanátků si dnes povíme o této cuketové variantě zeleninových karbanátků.