Rozmanitá jídla z cukety chutnají nejen v letní době, kdy cukety na záhonech v zahrádkách hromadně dozrávají.
Na přípravu jídla podle receptu cuketové karbanátky s kukuřičnou moukou budeme potřebovat:
1 cuketu, 4 lžíce kukuřičné mouky, 1 vejce, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky soli, olej na osmažení cuketových karbanátků.
Postup přípravy: Cuketu omyjeme, odřízneme její konce a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Osolíme a opepříme mletým pepřem.
V druhé misce smícháme kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, vajíčka a nakonec přidáme cuketu, kterou nejprve v rukou stlačíme, abychom se zbavili vody, kterou mezitím pustila.
Promícháme a z těsta tvoříme karbanátky, které osmažíme z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji.
Osmažené cuketové karbanátky s kukuřičnou moukou klademe na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje a podáváme je s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Další články
Klasicky grilované tvarůžky na rozpáleném grilu z obou stran.
Připravené karbanátky z brokolice podáváme s vařenými brambory, zeleninou nebo i jen tak samotné.
Kořeněné cuketové karbanátky do trouby upečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Lahodné cuketové karbanátky se sýrem obalíme v mouce a osmažíme ze všech stran.
Jemná šunka prosciutto pochází z Itálie, kde vzniká sušením.
Z nahrubo nastrouhané cukety připravené cuketové karbanátky osmažíme dozlatova a podáváme s chlebem a plnotučnou hořčicí.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
Kořeněným olejem zalité nakládané olomoucké tvarůžky necháme po alespoň 3 dny odležet.
Hotové špenátové karbanátky podáváme s dílky nakrájených rajčat.
Šťavnaté kedlubnové karbanátky připravíme z mletého masa, kedlubnu, vajec, mletého pepře, mleté papriky, majoránky, soli, namočené a vymačkané žemle a prolisovaného česneku.
Během přípravy se cuketové karbanátky s mletým masem doplní vajíčkem a zahustí strouhankou.
Recept na cuketové karbanátky s kukuřičnou moukou je zde s inspirací, připravíme si je, osmažíme, ochutnáme a když nám zachutnají, nakonec je i sníme.
Pokud jsme z cukety stlačením neodstranili dostatek vody, bude potřeba přidat více mouky, aby se cuketové karbanátky během pečení nerozpadly.
Připravené cuketovo-kapustové karbanátky s ovesnými vločkami osmažíme v pánvi z obou stran na rozpáleném oleji.
Na nakládané cuketové karbanátky potřebujeme cuketu, vejce, nastrouhaný sýr eidam, hladkou mouku, solamyl, koření, rozdrcený oloupaný česnek, cibuli a strouhanku.
Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame nejlépe s připraveným jogurtovým dipem.
Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel otevřeme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme zase něco smaženého k zakousnutí.
Cuketové karbanátky s kukuřičnou moukou jsou jídlo lahodné chuti připravené z cukety. Namísto klasicky připravených smažených karbanátků si dnes povíme o přípravě této cuketové varianty zeleninových karbanátků.