Na přípravu jídla podle receptu cuketové karbanátky po bulharsku budeme potřebovat:
cukety, bílý jogurt, hladká mouka, vejce, kopr nebo petrželová nať, olej, sůl
Postup přípravy: Cukety si nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, necháme vypotit, aby pustily vodu, přidáme hladkou mouku, trochu jogurtu, celé vejce a koření. Vypracujeme hustší lívancové těsto, ze kterého vytváříme malé tenčí karbanátky a smažíme je na oleji.
Na hotové cuketové karbanátky můžeme dát po lžičce jogurtu.
Další články
Špenátové karbanátky podáváme obložené rajčaty.
Cuketové placičky s mrkví smažíme v rozpáleném oleji.
Cuketové placičky se sýrem smažíme z obou stran dozlatova.
Patizonové karbanátky se šunkovým salámem.
Koprová polévka s bramborem do polévky přidaným.
Cuketové karbanátky s ovesnými vločkami obalíme ve strouhance.
Kukuřice se pěstuje prakticky na celém světě.
Francouzské brambory s kuřecím masem podáváme s kyselými okurkami nebo jinou vhodnou přílohou.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Z mražené zeleniny připravované kuřecí rizoto se zeleninou posypeme před podáváním strouhaným parmezánem.
Cuketové karbanátky s mletým masem obalujeme ve strouhance.
Rýžové nudle se zeleninou posypeme kešu oříšky.
Recept na jídlo cuketové karbanátky po bulharsku přichází do kuchyně s inspirací. Cukety během dnů horkého léta zrají na záhoncích vystavených teplému slunci.
Cuketa s vejci se posype strouhaným sýrem.
Cukety plněné kuřecím masem ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.