Oko

Cuketové polévka se zázvorem

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketové polévka se zázvorem budeme potřebovat:
1 větší cuketa, 3 mrkve, 3 brambory, 3 cm nastrouhaného zázvoru, 5 stroužků česneku, 1 cibule, 1 kelímek zakysané smetany, 1-2 kuřecí bujóny, 1 vejce, citrón + citrónovou šťávou, olej, máslo, kopr, sůl, 4 bobkové listy, mletý pepř

Postup přípravy: Na rozpáleném oleji a másle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky s nastrouhaným zázvorem. Poté přidáme cuketu, brambory, mrkev, vše nakrájené na kostičky a trochu orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme bujóny, 1/3 citronu i s důkladně očištěnou slupkou. Vaříme do měkka, poté vyndáme citrónovou kůru a bobkové listy. Do polévky přidáme prolisovaný česnek a rozmixujeme. Zvlášť si rozšleháme smetanu s vejcem, přilijeme do polévky a necháme jen krátce přejít varem. Dochutíme solí, mletým pepřem, citronovou šťávou a nasekaným koprem.


Další články

Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Italská cuketová polévka je zjemněná smetanou.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Bramborová polévka se zeleninou do níž zašleháme smetanu se žloutkem.
Cuketová polévka s rajčaty ke které se hodí italský chléb nebo bageta.
Špagety se špenátem a slaninou opraženou.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Skořicovník pečeme v dortové formě.
Domácí výroba tofu recept na přípravu.

Cuketové polévka se zázvorem přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů