Na přípravu jídla cuketové polévka se zázvorem budeme potřebovat:
1 větší cuketa, 3 mrkve, 3 brambory, 3 cm nastrouhaného zázvoru, 5 stroužků česneku, 1 cibule, 1 kelímek zakysané smetany, 1-2 kuřecí bujóny, 1 vejce, citrón + citrónovou šťávou, olej, máslo, kopr, sůl, 4 bobkové listy, mletý pepř
Postup přípravy: Na rozpáleném oleji a másle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky s nastrouhaným zázvorem. Poté přidáme cuketu, brambory, mrkev, vše nakrájené na kostičky a trochu orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme bujóny, 1/3 citronu i s důkladně očištěnou slupkou. Vaříme do měkka, poté vyndáme citrónovou kůru a bobkové listy. Do polévky přidáme prolisovaný česnek a rozmixujeme. Zvlášť si rozšleháme smetanu s vejcem, přilijeme do polévky a necháme jen krátce přejít varem. Dochutíme solí, mletým pepřem, citronovou šťávou a nasekaným koprem.
Další články
Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Italská cuketová polévka je zjemněná smetanou.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Bramborová polévka se zeleninou do níž zašleháme smetanu se žloutkem.
Cuketová polévka s rajčaty ke které se hodí italský chléb nebo bageta.
Špagety se špenátem a slaninou opraženou.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Skořicovník pečeme v dortové formě.
Domácí výroba tofu recept na přípravu.
Cuketové polévka se zázvorem přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.