Na přípravu jídla cuketová hořčice budeme potřebovat:
1,5 kg oloupané cukety, 250 g spařených a sloupaných rajčat, 3 cibule, 250 ml oleje, 250 g vyčištěných paprik, 2-3 lžíce soli, 1 lžička mletého pepře, dle chuti špetka ostré papriky nebo chilli, 1 palička česneku, 1 dl octa, 150 g cukru
Postup přípravy: Na rozehřátém oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme naběračkou vody, osolíme a povaříme do zhoustnutí. Poté přidáme cukr, prolisovaný česnek a podle chuti přisolíme, přisladíme a okyselíme. Směs rozmixujeme dohladka, ještě krátce povaříme a vařící směs nalijeme do skleniček. Skleničky uzavřeme a sterilujeme cca 15 minut při teplotě 80 °C.
Další články
Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Sterilovaná cuketa nebo patizon pod maso při přípravě jídel.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Patizonový guláš dochutíme.
Čtverzubci jsou nafukovací ryby podobné velikému míči.
Cuketová hořčice přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.