Oko

Cuketová hořčice

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketová hořčice budeme potřebovat:
1,5 kg oloupané cukety, 250 g spařených a sloupaných rajčat, 3 cibule, 250 ml oleje, 250 g vyčištěných paprik, 2-3 lžíce soli, 1 lžička mletého pepře, dle chuti špetka ostré papriky nebo chilli, 1 palička česneku, 1 dl octa, 150 g cukru

Postup přípravy: Na rozehřátém oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme naběračkou vody, osolíme a povaříme do zhoustnutí. Poté přidáme cukr, prolisovaný česnek a podle chuti přisolíme, přisladíme a okyselíme. Směs rozmixujeme dohladka, ještě krátce povaříme a vařící směs nalijeme do skleniček. Skleničky uzavřeme a sterilujeme cca 15 minut při teplotě 80 °C.


Další články

Brambory se pěstují v téměř všech oblastech světa.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme přibližně hodinu a půl.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Sterilovaná cuketa nebo patizon pod maso při přípravě jídel.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Patizonový guláš dochutíme.
Čtverzubci jsou nafukovací ryby podobné velikému míči.

Cuketová hořčice přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů