Na přípravu jídla slané kynuté buchty s meruňkami budeme potřebovat:
600 g polohrubé mouky, 2 žloutky, špetka soli, 350 ml vlahého mléka, 1 sáček sušeného droždí, 100 ml rostlinného oleje, 3-4 lžíce cukru, meruňky
Postup přípravy:
Z droždí, trošky cukru a vlahého mléka si připravíme kvásek, necháme ho cca 5 minut vzejít a pak ho vlijeme do mouky se solí a přidáme ostatní přísady. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Z vykynutého těsta vytváříme buchtičky, které plníme vypeckovanými meruňkami.
Buchty potřeme po stranách olejem a klademe vedle sebe vymazaný na plech, povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme ještě chvíli kynout.
Poté je vložíme do trouby vyhřáté na 180-200 °C a upečeme dozlatova.
Další články
Med čmeláků se nevyplatí sbírat.
Extra panenský olivový olej je potravina typická pro středomořské kuchyně.
Křepelčí vejce vařená na tvrdo 3 až 5 minut.
Sůl je minerál v podobě krystalů.
Kynuté višňové buchty můžeme i přelít pudinkem jako dukátové buchtičky.
Kynuté buchty na páře ještě teplé posypeme kakaem.
Kustovnice čínská jsou červené podlouhlé bobule zvané také goji.
Kostkový cukr je již v současnosti na celém světě samozřejmost.
Cuketová pizza připravená bez mouky se sýrem.
Kolumbovo vejce označuje problém se zdánlivě snadným řešením, které ale vyžaduje důvtip.
Slané kynuté buchty se zelím vložíme do vymazaného pekáče.
Mléko se konzumuje nejvíce kravské.
Jak dlouho se mají vařit křepelčí vejce, 1,5-5 minut.
Buchty z borůvek necháme vykynout.
Zásadité potraviny aneb jak nezkysnout z jídla.
Kynuté buchty s meruňkami jsou recept na jídlo, které naplní kuchyni radostí ze své chutě.