Oko

Lečo recept

Rozmanité recepty se připravují různými způsoby.

Pokrm lečo se připravuje ze surovin:
rajčata 2ks větší,
pariky zelené 2 ks,
cibule 1 ks,
vejce 4 ks,
měkký salám 20 dkg,
pepř,
sůl,
trocha oleje.

Postup přípravy receptu:
Na pánvi zpěníme na jemno nakrájenou cibuli na troše oleje.

Přidáme na kousky nakrájený salám, který necháme chvíli osmahnout.

dále přidáme nakrájená rajčata a papriky, necháme podusit, osolíme, opepříme (někdo rajčata před dušením spaří a oloupe, jelikož nemá rád v leču rajčatové šlupky)

Na závěrc přidáme 4 vejce a vmícháme je do podušené zeleninové směsi.


Další recepty a články

Vodní nádrž Sedlice na řece Želivce je vytvořena zadržením vody pomocí kamenné přehrady pod soutokem říčky Hejlovky a Jankovského potoka.

Šťavnaté zeleninové lečo je kulinářská specialita pro šikovné kuchaře, kteří si chtějí v letním čase hojnosti paprik a zeleniny obecně připravit něco dobrého. Je to zkrátka lahoda letního pochutnání.

Plyn butan se dodává v láhvích jako palivo určené pro vařiče a podobné účely.

Americké okurky podle Šarloty jsem ochutnala před rokem na jedné grilovačce. Americké okurky jsou tradiční příprava zeleniny. Mám je rád, je to zkrátka lahoda.

Doma připravený hovězí vývar z kostí se dále využívá při vaření jídel. Podávají se pak v hlubokých porcelánových talířích doplněnéý o krajíce chleba nebo s jinou přílohu.

S náležitým fortelem připravené chlupaté knedlíky se podávají jako příloha k jídlům. Chlupaté knedlíky jsou tradiční příloha k jídlům. Chlupaté knedlíky patří do zlatého fondu tradiční české kuchyně.

Do podlouhle klabásovitého tvaru vytvarované čevabčiči podáváme s vařenými brambory, kyselou nakládanou okurkou, nakrájenou cibulí a hořčicí.

Lečo s chutí paprik.

Další články a recepty:

Maďarské lečo je notoricky známé jídlo. Přidávám spíše pro inspiraci. Možná děláte lečo jinak, já ho připravuji tímto způsobem.

Recept na tradiční pokrm cuketové lečo, které se připraví z cuket. Cuketové lečo je něco lidového, co zasytí a co zpestří výběr jídel na menu.

Minerál lupek vznikl usazením vrstev jílovce na dně prehistorického moře.

Při přípravě se pokrm květáková polévka se zeleninou ozdobí nasekanou čerstvou nebo sušenou zelenou natí dle chuti.

Připravená kuřecí bábovka se připraví tak, že na maso vyskládáme anglickou slaninu, rozklepneme vejce, přidáme tvrdý salám, nastrouhaný tvrdý sýr a klobásku. Kuřecí bábovka se podává samotná nebo s přílohou. Kuřecí bábovka si již i u nás v kuchyni drží své místo.

Po osmažení mají kuřecí závitky zlatavě zbarvený a jemně křupavý povrch. Kuřecí závitky v sobě organicky pojí vyzrálou chuťovou kombinaci kuřecího masa. Připravené kuřecí závitky se vyjímají na talířích či v jídelních miskách na prostřených jídelních stolech.

Aktivní uhlí má pórovitou strukturou a velký vnitřní povrch, díky čemuž dokáže adsorbovat široké spektrum různých látek.

Pojďme vsadít spíše na klasiku. A takové je lečo.

Pokud lečo připravujete jinak, rád si v komentářích přečtu variatny pro zpestření.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů