Různé recepty se připravují různými způsoby.
Pokrm kuřecí bábovka se připravuje ze surovin:
Kuřecí řízky (stehenní či prsní)
vejce
sýr
salám tvrdý
pažitka
anglická slanina
klobása
pepř, sůl.
Postup přípravy receptu:
Bábovkovou formu vyložíme pečícím papírem
Na dno naskládáme osolené a opepřené maso.
Na maso vyskládáme anglickou slaninu, rozklepneme vejce, přidáme tvrdý salám, nastrouhaný tvrdý sýr a klobásku.
Navrch ještě vyskládáme plátky anglické slaniny, zalijeme zbytky vajíčka, či ostatními přísadami, které nám zbyly a uzavřeme zbylými plátky masa.
Pečeme 1,5hod při 250°C.
Další recepty a články
S fortelem připravené kuřecí maso s rýží nandáme na talíře a dle chuti si můžeme přidat i hrášek, kukuřici nebo jinou vhodnou zeleninu. Kuřecí maso s rýží je tradiční pokrm.
Souostroví Cookovy ostrovy se skládá z patnácti tichomořských ostrovů.
Šťavnaté hovězí maso s fazolkami doplní houskový knedlík. Je to zkrátka lahoda pochutnání.
Doma s fortelem připravený hovězí vývar z kostí se dále používá při vaření. Podává se pak v hlubokých porcelánových talířích doplněný o krajíce chleba nebo jinou přílohu.
Prutovité šlahouny keře ostružina malina plodí plody známé jako maliny. Divoké jsou menší, vyšlechtěné maliny pak o něco větší.
Upečený králík na moravance, jak ho dělám už léta. Od doby, kdy vlastním pomalý hrnec jej připravuji v něm, ale je výborný i pečený v troubě. Králík na moravance je tradiční jídlo z králičího masa. Mám jej rád, je to zkrátka lahoda.
Do podlouhle klabásovitého tvaru vytvarované čevabčiči podáváme s vařenými brambory, kyselou nakládanou okurkou, nakrájenou cibulí a hořčicí.
Kuřecí bábovka kombinuje chutě kuřecího masa, anglické slaniny, vejce, tvrdého salámu, tvrdéhí sýra a klobáskuy. Podává se na porcelánových talířích.
Další články a recepty:
Po osmažení mají kuřecí závitky zlatavý a křupavý povrch. Kuřecí závitky v sobě organicky pojí vyzrálou chuťovou kombinaci kuřecího masa. Připravené kuřecí závitky se vyjímají na talířích či v jídelních miskách na prostřených jídelních stolech.
Recept na kuřecí nudličky, které se zprudka několik minut za stálého míchání restují. Sice nic nového pod sluncem, řekla bych, ale na talíři potěší.
Připravená čočka na kyselo se špenátem se podává s párky či klobásami. Čočka na kyselo se špenátem si již i u nás v kuchyni drží své místo.
Černouhelný důl Bresson v kladensko-rakovnické uhelné pánvi nese své jméno podle Karla Bressona, někdejšího ředitele Společnosti státní dráhy.
Recept na jídlo čočka s párkem, které se připraví z čočky předem namočené, aby nenadýmala, uvařená v nové vodě a pak podávaná s opečeným párkem. Čočka s párkem je něco lidového, co zasytí, co zpestří výběr na talířích.
Při přípravě se pokrm květáková polévka se zeleninou ozdobí nasekanou čerstvou nebo sušenou zelenou natí dle chuti.
Rychlý oběd císaře Peťase s Alienou u stolu, na který je servírováno jídlo v několika chodech.
Pojďme vsadít spíše na klasiku, pojďme na ně. A taková je kuřecí bábovka.