Oko

Nakládané červené zelí s křenem recept

Jídla ze zelí

Na přípravu jídla nakládané červené zelí s křenem budeme potřebovat:
5 kg červeného zelí, 500 g cukru, 2 lžíce soli, 400 ml oleje, 500 g cibule, 750 ml octa, 1 balíček prosáté Novy, 4 velké křeny

Postup přípravy: Z červeného zelí odkrojíme vadné listy, hlávky zelí omyjeme, osušíme, rozkrojíme, odstraníme košťál a zelí nakrouháme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, prosypeme solí, cukrem a prosátou Novou, zalijeme olejem a octem, důkladně zamícháme a prohněteme prsty a necháme 3 až 4 hodiny odstát. Poté přimícháme nastrouhaný křen, naplníme do lahví, uzavřeme a postavíme nejprve na teplém místě, po 3 týdnech uložíme v chladu.


Další články

Kuře na paprice s rýží můžeme v průběhu pečení několikrát obrátit.
Připravená mléčná polévka s nudlemi se doplní zelenou petrželkou.
Dobře nakládané olomoucké tvarůžky se nechají proležet.
Připravené rýžové nudle se zeleninou posypeme ještě nasekanými kešu oříšky.
Nakrouhané červené zelí ke kachně dusíme doměkka.
Medová zálivka na salát obvykle čerstvý.
Na másle dušené červené zelí dochutíme citronem a cukrem.
Kuře na zelenině s rýží přikryté dusíme.
Na nakládané červené zelí se hodí skleničky, do kterých jej naplníme.
Nakrájený a nakládaný kopr sterilizujeme.
Kuře na slanině se zelím dusíme do měkka.
Sterilovaná červená řepa s křenem se naplní do sklenic.
Červená řepa s ořechy se připravuje cca 30 minut.
Aromatický křen selský pochází z jihovýchodní Evropy.

Nakládané červené zelí s křenem je recept na přípravu jídla s potenciálem stát se chloubou domácího menu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů