Na přípravu jídla pečené brambory v troubě budeme potřebovat:
1 palice česneku, 1 kg menších brambor, 10 dkg anglické slaniny, 20 dkg másla, 1 litr mléka, sojovou omáčku, mletý pepř, majoránku, plnotučnou hořici, sůl
Postup přípravy:
Česnek prolisujeme, smícháme se sojovou omáčkou, hořčicí, máslem, majoránkou a osolíme. Můžeme přidat trochu mléka. Omyté a rozpůlené brambory rozložíme na posolený plech. Mezi brambory vložíme na proužky nakrájenou slaninu. Ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 250 °C a poté necháme 15-20 minut dojít při teplotě 150 °C. Pečené brambory potíráme připravenou pomazánkou a podáváme se sklenicí mléka.
Další články
Robi maso je zdroj kvalitních rostlinných bílkovin.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Čmeláčí med vystačí pouze pro jejich vlastní potřebu.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Liči je tropické jahodově červené ovoce.
Bramboráky ze syrových brambor osmažíme z obou stran dozlatova.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Bramboráky s masovou směsí
Pečené brambory v troubě jsou recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.