Oko

Brambor pečený v alobalu

Recepty na jídla z brambor.

Na přípravu jídla brambor pečený v alobalu budeme potřebovat:
8-16 velkých brambor, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 250 g bylinkového másla, alobal

Postup přípravy:
Brambory omyjeme, osušíme, na ploché straně křížem rozřízneme a vetřeme sůl. Každý brambor zabalíme zvlášť do olejem potřeného alobalu. Vložíme na gril přímo do rozžhaveného uhlí (ne do středu, spíše ke straně) a cca 40 minut pečeme, větší brambory 50 minut. Během pečení brambory několikrát obrátíme grilovacími kleštěmi. Pak brambory vyjmeme z grilu, stiskneme ještě v alobalu ze všech stran, otevřeme a na každý brambor položíme kousek bylinkového másla. Takto připravené brambory můžeme také péci v troubě.


Další články

Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Francouzské brambory s mletým masem necháme cca 40 minut zapéct.
Patizonový salát můžeme ozdobit petrželkou.
Cuketová polévka se smetanou z mladé cukety.
Krémová cuketová polévka se smetanou.
Sůl bez níž si už život nedovedeme představit.
Grilovaná cuketa se hodí jako příloha ke grilovanému masu.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Francouzské brambory se zelím pečeme při 180 °C asi hodinu.
Červená řepa pečená v alobalu na plechu.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Polévka z nových brambor

Brambor pečený v alobalu je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí z gejzíru svých chutí.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů