Oko

Studená cuketová polévka

Jídla z cukety

Na přípravu jídla studená cuketová polévka budeme potřebovat:
5 středně velkých cuket, 3 stroužky česneku, 1 cibule, jeden a čtvrt litru zeleninového vývaru, sůl, olivový olej

Postup přípravy: Ve větším hrnci osmahneme na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.

Přidáme na půlkolečka nakrájené cukety, promícháme s cibulí a česnekem. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a poté necháme cca 10-15 minut na středním plameni vařit, až cukety změknou.

Necháme trochu vychladnout, rozmixujeme a dosolíme.

Cuketovou polévku podáváme vychlazenou a můžeme ji ozdobit lístky bazalky a zakysanou smetanou.


Další články

Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Bramborová polévka se zeleninou do níž zašleháme smetanu se žloutkem.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Italská cuketová polévka je zjemněná smetanou.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Cuketová polévka s rajčaty ke které se hodí italský chléb nebo bageta.
Pomazánka z kozího sýra chutná vychlazená.
Barevné kontaktní čočky pro lidii, kteří trpí barvoslepostí.

Studená cuketová polévka přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů