Na přípravu jídla studená cuketová polévka budeme potřebovat:
5 středně velkých cuket, 3 stroužky česneku, 1 cibule, jeden a čtvrt litru zeleninového vývaru, sůl, olivový olej
Postup přípravy: Ve větším hrnci osmahneme na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.
Přidáme na půlkolečka nakrájené cukety, promícháme s cibulí a česnekem. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a poté necháme cca 10-15 minut na středním plameni vařit, až cukety změknou.
Necháme trochu vychladnout, rozmixujeme a dosolíme.
Cuketovou polévku podáváme vychlazenou a můžeme ji ozdobit lístky bazalky a zakysanou smetanou.
Další články
Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Bramborová polévka se zeleninou do níž zašleháme smetanu se žloutkem.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Italská cuketová polévka je zjemněná smetanou.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Cuketová polévka s rajčaty ke které se hodí italský chléb nebo bageta.
Pomazánka z kozího sýra chutná vychlazená.
Barevné kontaktní čočky pro lidii, kteří trpí barvoslepostí.
Studená cuketová polévka přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.