Oko

Smažené cukety s kořením pěti vůní recept

Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety na záhoncích zrají.

Na přípravu jídla podle receptu smažené cukety s kořením pěti vůní budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 450 gramů cukety, 50 gramů solamylu, 300 ml oleje, 1 lžičku soli, 1 lžičku koření pěti vůní, 1 vaječný bílek, 4 polévkové lžíce chilli omáčky.

Postup přípravy: Cukety omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka nebo špalíčky.

V misce rozšleháme vidličkou vaječný bílek.

Solamyl smícháme se solí a čínským kořením pěti vůní a nasypeme na talíř.

V pánvi wok rozehřejeme větší množství oleje. Cukety postupně namáčíme do rozšlehaného bílku a obalujeme v ochuceném solamylu. Opatrně je vkládáme do oleje a smažíme ze všech stran asi 5 minut dozlatova. Usmažené cukety klademe na papírovou utěrku a necháme okapat.

Smažené cukety s kořením pěti vůní podáváme s chilli omáčkou, do které je namáčíme.


Další články

Zapečená cuketa s parmezánem a smetanou.

Klasicky smažený patizon obalíme do klasického trojobalu.

Připravená a odleželá králičí čína se opeče ze všech stran doměkka.

Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.

Šťavnatá cuketa plněná žampiony se naplní žampionovou směsí, poklade rajčaty, vše se posype nastrouhaným sýrem a zapeče.

Hotová hovězí roštěná s rýží se již nijak nezahušťuje, cibule a mouka na mase ji zahustí dostatečně.

Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.

Z na malé kostičky nakrájené cukety připravená cuketová čína se doplní salámem nakrájeným na nudličky, kečupem a prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Během přípravy se cuketový guláš se žampiony ochutí chilli kořením a kdo chce i česnekem.

Lahodný cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na opečené topince.

Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Recept na smažené cukety s kořením pěti vůní je zde s kuchařskou inspirací, připravíme si je, ochutnáme je a když zachutnají, nakonec i sníme.

Smažené cukety s kořením pěti vůní jsou snadná a rychlá chuťovka připravená z cukety.

Na smažené cukety se žampiony potřebujeme 200 gramů cukety, 100 gramů žempionů a 30 gramů cibule.

Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame s jogurtovým dipem.

Hotové smažené cuketové hranolky nejlépe chuťově doplní bramborová kaše.

Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme zase něco smaženého k zakousnutí.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů