Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety na záhoncích zrají.
Na přípravu jídla podle receptu smažené cukety s citronem budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 600 gramů cukety, 40 ml oleje, 2 špetky mletého černého pepře, 1/4 lžičky soli, 1,5 polévkové lžíce citronové kůry.
Postup přípravy: Cukety opláchneme, nakrájíme na tenké plátky a na rozpáleném oleji osmažíme doměkka. Před podáváním smažené cukety osolíme, opepříme a posypeme ustrouhanou citronovou kůrou.
Smažené cukety s citronem podáváme jako přílohu k masu.
Příprava tohoto pokrmu nám zabere přibližně pětadvacet minut.
Další články
Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.
Z na malé kostičky nakrájené cukety připravená cuketová čína se doplní salámem nakrájeným na nudličky, kečupem a prohřejeme. Podáváme s chlebem.
Během přípravy se cuketový guláš se žampiony ochutí chilli kořením a kdo chce i česnekem.
Lahodný cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na opečené topince.
Šťavnatá kari omáčka s rýží se zalije kokosovým mlékem a vaří do změknutí masa.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.
Připravená a odleželá králičí čína se opeče ze všech stran doměkka.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Hotová hovězí roštěná s rýží se již nijak nezahušťuje, cibule a mouka na mase ji zahustí dostatečně.
Zapečená cuketa s parmezánem a smetanou.
Klasicky smažený patizon obalíme do klasického trojobalu.
Recept na smažené cukety s citronem je zde s kuchřskou inspirací, připravíme si je, ochutnáme a nakonec i sníme.
Pečené cuketové hranolky jsou snadná a rychlá chuťovka připravená z cukety.
Na citronovou marmeládu potřebujeme citrony, cukr a litr vody.
Hotové smažené cuketové hranolky nejlépe chuťově doplní bramborová kaše.
Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame s jogurtovým dipem.
Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme zase něco smaženého k zakousnutí.