Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety na záhoncích zrají.
Na přípravu jídla podle receptu smažené cuketové hranolky budeme potřebovat:
100 gramů strouhanky, 115 gramů parmezánu, 20 gramů naťové petržele, 300 ml oleje, 3 cukety, 2 vejce, špetku soli, špetku mletého pepře, špetku citronové kůry, 4 polévkové lžíce hladké mouky.
Postup přípravy: Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší hranolky.
V hlubokém talíři si smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem, citronovou kůrou, mletým pepřem a solí. Cuketové hranolky postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a takto připravené strouhance.
Ve velké pánvi si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, ve kterém cuketové hranolky osmažíme dozlatova. Po usmažení je vyjmeme, umístíme na papírovou utěrku a necháme na teplém místě až do podávání.
Vhodná příloha je ke smaženým cuketovým hranolkům bramborová kaše.
Další články
Z na malé kostičky nakrájené cukety připravená cuketová čína se doplní salámem nakrájeným na nudličky, kečupem a prohřejeme. Podáváme s chlebem.
Lahodný cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na opečené topince.
Šťavnatá kari omáčka s rýží se zalije kokosovým mlékem a vaří do změknutí masa.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
Připravená a odleželá králičí čína se opeče ze všech stran doměkka.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.
Hotová hovězí roštěná s rýží se již nijak nezahušťuje, cibule a mouka na mase ji zahustí dostatečně.
Zapečená cuketa s parmezánem a smetanou.
Během přípravy se cuketový guláš se žampiony ochutí chilli kořením a kdo chce i česnekem.
Klasicky smažený patizon obalíme do klasického trojobalu.
Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.
Recept na smažené cuketové hranolky je zde s kuchřskou inspirací, připravíme si je, ochutnáme a nakonec i sníme.
Pečené cuketové hranolky jsou snadná a rychlá chuťovka připravená z cukety.
Na pečené tuřínové hranolky potřebujeme tuřín, sůl, bylinkové koření a olej.
Hotové křupavé pečené cuketové chipsy doplní ochucený jogurtový dresink.
Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame s jogurtovým dipem.
Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme něco zase trošku jiného k zakousnutí.