Na přípravu jídla rajčato-cuketový krém budeme potřebovat:
1 cuketu (nakrájenou na kolečka - loupat není potřeba), 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na kousky), plechovku drcených rajčat, 100ml smetany, 1 cibuli, 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje
Postup přípravy: Nejprve si v hrnci na rozpáleném oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a česnek a do varné konvice si dejte vařit litr vody. Do hrnce přidejte k cibuli a česneku všechny ostatní ingredience, zalijte horkou vodou a vařte, až bude cuketa měkká. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte smetanu, osolte a případně přidejte podle chuti koření.
Podávejte posypané strouhaným parmezánem s celozrnným domácím chlebem a sušenými rajčaty.
Další články
Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Bramborová polévka se zeleninou do níž zašleháme smetanu se žloutkem.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Cuketová polévka s rajčaty ke které se hodí italský chléb nebo bageta.
Italská cuketová polévka je zjemněná smetanou.
Pomazánka z kozího sýra chutná vychlazená.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Havajské ostrovy v Pacifiku jsou místo střetu ohně a vody.
Rajčato-cuketový krém přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.